RTS u Americi – detalji oko smrti Kobija Brajanta

Izvor: RTS, 27.Jan.2020, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS u Americi – detalji oko smrti Kobija Brajanta

Amerika je u šoku zbog preranog odlaska Kobija Brajant, koji je bio mnogo više od legende NBA, uzor sportistima i ljudima širom sveta, od SAD do Srbije. Televizijske stanice su promenile programe, pa je glavni sportski kanal ESPN emitovao vandredni program posvećen samo Kobiju, koji je preuzeo i nacionalni kanal ABC u udarnom večernjem terminu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Na vest o smrti Kobija Brajanta reagovao je predsednik Donald Tramp, rekavši da je Brajantova smrt stravična vest, a oglasio se i njegov prethodnik Barak Obama.

Zvučni snimak kaže da je helikopteru u kojem je bio košarkaš data dozvola da leti pod uslovima koji nisu bili normalni, kažu funkcioneri.
Vidljivost je bila slaba zbog guste magle, a čak je i policija prizemljila svoje helikoptere.
Brajantovom helikopteru je data dozvola da leti pod specijalnim vizuelnim pravilima za let.
Tokom leta pilot je tražio da kontrola leta bude u stalnom kontaktu sa helikopterom, a kontrola je odgovorila da je letelica bila prenisko da bi bila viljdiva na radaru.
Istraga će utvrditi da li je bilo mehaničkih problema sa helikopterom koji ima dva motora i smatra se, inače, vrlo pouzdanim.
Jedan od problema za istragu je što je bilo teško doći do mesta nesreće u predgrađima Los Anđelesa. Istraživači kažu da je pristup mestu nesreće logistička noćna mora.
Zbog vesti o Kobiju Brajantu kao da je ovde u čikaškim pedgrađima hladnije i tužnije nego što je bilo.
Za dve sedmice počinje Ol-star nedelja, u Čikagu će biti svi najbolji NBA košarkaši, a sigurno će deo programa biti posvećen legendarnom Kobiju.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Barak Obama

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.