Preminuo Džon Havliček, čovek koji je ukrao loptu (FOTO/VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2019, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Džon Havliček, čovek koji je "ukrao loptu" (FOTO/VIDEO)

Legenda NBA lige i najbolji strelac u istoriji Boston Seltiksa je preminuo u 79. godini od Parkinsonove bolesti.

Jedna od najvećih zvezda u rađanju NBA lige je imala vrlo trofejnu karijeru, obogaćenu individualnim dostignućima.

Član najveće dinastije američkog profesionalnog sporta, Seltiksa iz '60-ih, osam puta je osvajao NBA prsten. Trinaest puta je bio ol-star, jednom MVP finala (1974). Na 50-godišnjici >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << lige imenovan je u 50 najvećih igrača svih vremena.

Havliček je najbolji strelac u istoriji Kelta sa 26 395 poena (20.8 po utakmici, 16. na večnoj listi). i odigrao je najviše utakmica za najtrofeniju NBA franšizu - 1 270.

It is with great sadness we have learned that Celtics Legend and Hall of Famer John Havlicek has passed away peacefully today at the age of 79. He will be dearly missed by his Celtics family.

A post shared by Boston Celtics (@celtics) on Apr 25, 2019 at 6:15pm PDT

Njegova krađa u sedmoj utakmici finala konferencije 1965. između Seltiksa i Seventisiksersa zanavek će biti deo špica, antologijskih sportskih momenata i momenata koji su obeležili istorijat NBA lige.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Preminuo Džon Havliček, legenda Boston Seltiksa

Izvor: RTS, 26.Apr.2019

Džon Havliček, legenda NBA i Boston Seltiksa preminuo je u 80. godini. Proglašen je za jednog od 50 najboljih igrača NBA lige. MVP je finala iz 1974. godine i član je Kuće slavnih. . Za Boston je igrao u periodu od 1962....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.