ODE VASA U NBA: Micić prešao u Oklahomu za veliku lovu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 19:20

ODE VASA U NBA: Micić prešao u Oklahomu za veliku lovu (FOTO)

Trogodišnji ugovor.

Srpski reprezentativac Vasilije Micić karijeru će nastaviti u NBA. Doskorašnji košarkaš Efesa potpisao je trogodišnji ugovor sa Oklahomom vredan 23,5 miliona dolara, prenosi ESPN.

Micić prerastao Evroligu koju je osvajao dva puta sa klubom iz Istanbula bio je MVP i najbolji strelac elitnog evropskog takmičenja.

Dugo se već pričalo o njegovom odlasku u NBA, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čekao je pravu priliku i odlučio se ovog leta da po veoma povoljnim finansijskim uslovima ode u Oklahomu gde će biti jedan od lidera mlade ekipe u kojoj igra i Aleksej Pokuševski.

EuroLeague G Vasilije Micić – one of Europe’s best and most accomplished players – has agreed on a 3-year, $23.5M deal to join the Thunder, Jason Ranne of @Wassbasketball tells ESPN. A two-time EuroLeague champion and an MVP, Micic brings a significant skillset and IQ to OKC. pic.twitter.com/SBjxHHRftJ

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) July 1, 2023

 - Evroligaški bek Vasilije Micić, jedan od najboljih i najtrofejnijih evropskih košarkaša, dogovorio je trogodišnju saradnju vrednu 23,5 miliona dolara sa Tanderima, Džejson Ran iz Vaserman agencije je potvrdio za ESPN. Dvostruki evroligaški šampion i MVP, Micić donosi značajne vešiine i košarkašku inteligeenciju Oklahomi - poručio je uticajni NBA insajder Arijan Vojnarovski.

Vasilije Micić je počeo karijeru u Megi, igrao još za Crvenu zvezdu, Bajern, Tofaš i Žalgiris, a zvezdane trenutke doživeo je poslednjih pet sezona u dresu Efesa.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Juta Lerdam, holandska klizačica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.