Izvor: MozzartSport.com, 15.Apr.2021, 16:27

NBA večeras: Tejtum ide u plus! Od Viginsa se previše očekivalo...

Pročitajte šta biste mogli da odigrate u najjačem košarkaškom takmičenju

Večeras se u NBA ligi igraju samo četiri utakmice. Četvrtak je inače dan kada se ne igra puno utakmica pa je to slučaj i danas, ali to ne znači da neće biti uzbuđenja. Pre svega ih očekujemo na utakmici između Atlante i Milvokija, ali i na preostale tri se krije dosta toga zanimljivoga. Mi smo iz cele priče odabrali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tri para kao naša predloga za klađenje.

DŽEJSON TEJTUM (broj poena (26,5), tip više, kvota 1,75)

Situacija s Džejsonom Tejtumom je definitivno zanimljiva. Najbolji igrač Boston Seltiksa je i ove godine popravio brojke pa je trenutno na proseku od 25,9 poena, 7,1 skokova i 4,2 asistencije po utakmici uz 45,8% šuta te 38,4% za tricu. Međutim, veliki deo javnosti nije baš potpuno zadovoljan njegovom igrom, odnosno neće reći da je odradio sezonu za 'peticu'. Delom je razlog za to činjenica da Boston ima manje pobeda nego se to očekivalo na početku sezone, a delom i to da je Tejtum u jednom periodu igrao puno gore nego on to može. Razlog za te lošije igre su jednostavno - imao je koronavirus i trebalo mu je puno vremena da ponovo uhvati pravu formu, a kada ju je uhvatio, onda je pokazao šta može. Tejtum je trenutno u nizu od 11 utakmica u kojima je ubacio najmanje 20 poena, u aprilu je na proseku od 29,4 poena uz 51,1% šuta i 41,3% za tricu, imao je i meč u kojem je ubacio 53 poena, a i Seltiksi su se probudili pa u ovom mesecu imaju omer od 6 pobeda i 1 poraza. Niz pobeda bi Boston mogao da nastavi i večeras kada igraju protiv Los Anđeles Lejkersa koji i dalje imaju problema s povredama te igraju bez LeBrona Džejmsa i Entonija Dejvisa. Tejtuma će u toj situaciji u odbrani da brane Kajl Kuzma i Markif Moris, a to sigurno nisu igrači koji bi ga trebali previše da uspore. Tejtum u 'više', izgleda nam kao najbolja opklada dana.

ENDRJU VIGINS (broj poena (20,5), tip manje, kvota 1,85)

Endrju Vigins nije loš igrač. Njegov problem je šta je bio prvi pik na draftu i samim time su u Minesoti očekivali da on bude neki spasitelj ekipe. Međutim, on to očigledno nije mogao biti, ali Viginsova karijera je definitivno sasvim dobra. On je do sada odigrao 509 utakmica regularne sezone u svojoj karijeri i na proseku je od 19,5 poena, 4,4 skoka i 2,3 asistencije po utakmici. To nije loše, zar ne? Ove sezone Vigins je u Golden Stejt Voriorsima prihvatio neku drugu ulogu koja mu, izgleda, odgovara. Bolje igra u odbrani, a u napadu mu je jasno da je došao u tim Stefena Karija i to mu odlično odgovara. Postiže 18 poena po utakmici, ima najbolje procente šuta (47,3%) te za tricu (38%) u karijeri i izgleda sasvim dobro. Ali opet ne toliko dobro da bi prebacio današnju marginu. U aprilu je Vigins malo pao u formi u odnosu na odličan mart pa je u 8 odigranih utakmica samo dva puta postigao više od 20 poena. Doduše, procenti šuta mu nisu loši, osim za tricu koja mu je pala na 28,9%, ali u svemu ostalom je dobar. Jednostavno, Kari je trenutno u toliko ludoj formi da nitko drugi u Golden Stejtu ne može ni da dođe do puno šuteva, a samim time i puno poena. I neka je tako - Karija je prelepo gledati, a Viginsovo 'manje' će biti lepo videti na našim tiketima.

TAJRIS HALIBARTON (broj poena (13,5), tip manje, kvota 1,75)

Tajris Halibarton je jedno od najlepših iznenađenja sezone. Ovaj plejmejker je pao na 12. mesto na draftu, a tu ga je 'ugrabio' Sakramento koji je s njim brzo zaboravio na Bogdana Bogdanovića. Halibarton stvarno igra dobro svoju ruki sezonu, imao je nekoliko fantastičnih utakmica, a prosek od 12,9 poena, 5,1 asistencija i 3,1 skok po utakmici uz 47,2% šuta i 40,8% za tricu je jako dobar za rukija. Međutim, u zadnje vreme mu je forma dosta pala. U sedam utakmica koje je odigrao u aprilu na proseku je od 10,3 poena uz 39% šuta i 28,6% za tricu, a u niti jednoj od tih utakmica nije ubacio više od 13 poena, odnosno prebacio večerašnju marginu. I večeras će imati jako težak posao da ti napravi jer Sakramento igra protiv Finiksa, jedne od najboljih ekipa u celoj ligi i ekipi koja u svojim redovima ima Krisa Pola i Devona Bukera šta znači da će se Halibarton ipak morati više da koncentriše na odbranu nego na napad.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.