NBA potvrdio  Klivlend oštećen u poslednja dva minuta

Izvor: B92, 02.Jun.2018, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA potvrdio " Klivlend oštećen u poslednja dva minuta

NBA liga objavila je izveštaj vezan za sudijske odluke u poslednja dva minuta meča finala prvenstva između Golden Stejta i Klivlenda.

U izveštaju je podvučeno da je doneseno više netačnih odluka u poslednja dva minuta igre, na obe strane, a meč je posle produžetka završen 124:114 u korist Voriorsa.

Pokazano je da je, na nekih 12 sekundi do kraja, Drejmond Grin uhvatio Lebrona Džejmsa za ruku dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << išao ka košu, ali to sudije ili nisu videle, ili namerno nisu dosudile.

Grin je, nakon opšte poznatog drugog promašenog bacanja Džordža Hila, pre vremena ušao u reket tj. napravio prestup, što takođe nije dosuđeno.

Što se tiče faula koji je "obišao svet", u kome su učestvovali Kevin Durent i Lebron Džejms, liga je objavila da je sudijama dozvoljeno da, u poslednja dva minuta četvrte četvrtine ili tokom produžetka, pregledaju snimak kako bi utvrdili da li se odbrambeni igrač nalazio u polukrugu.

Dok to rade, njima je i dozvoljeno da pogledaju da li je isti taj igrač bio dobro postavljen da bi se dosudio faul u napadu, što su utvrdili da nije bio slučaj, te je odluka promenjena u faul odbrane.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NBA potvrdio: Klivlend oštećen u prvom finalnom susretu (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 02.Jun.2018

U poslednja dva minuta tri sporne sudijske odluke na štetu Lebona i njegovih saigrača

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.