Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2020, 20:25

NBA kreće 25. decembra? Razgovaralo se i o smanjenju broja utakmica

A možda početak bude ostavljen za sredinu januara

Važan sastanak danas u NBA ligi. Bord vlasnika razgovarao je o nekim od najvažnijih tačaka kada je sledeća sezona u pitanju. Moguće su i promene u sezoni 2020/2021, a Adrijan Vojnarovski sa ESPN-a navodi da je moguće da će se igrati manje od 82 utakmice u regularnom delu sezone, te da se neće čekati da navijači mogu da budu prisutni u svim dvoranama.

Jedno od najvažnijih pitanja je i ono kada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << će liga startovati, a vlasnici su diskutovali o tome i ideja je da liga startuje 25. decembra kako bi se iskoristila činjenica da su tada uvek u NBA ligi igrani veliki derbiji. Druga ideja je da NBA liga krene sredinom januara. Postoje određeni klubovi koji ne veruju da je moguće da nova sezona krene za katolički Božić, pa misle da je realnije da to bude sredinom januara.

Razmišlja se i o ubrzavanju sezone. Te da ona sadrži manji broj utakmica. Svaki dogovor vlasnika moraće da prođe kroz odobrenje kod Asocijacije igrača NBA lige. Naravno, već je bilo razgovora dve strane, a ticale su se finansija.

Za sada deluje da je 30. oktobar ključni datum. To je poslednji datum do kog moraju da se kompletiraju razgovori. To bi bilo oko osam nedelja pred 25. decembar, a to je ono što je Asocijacija igrača tražila. Najviše se pregovora vodi između NBA lige i unije igrača, a plate su prva stavka.

Dakle, sezona NBA lige će startovati ili pred Novu godinu ili sredinom januara, a postoji realna mogućnost da ovoga puta bude skraćena.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

NBA kreće 25. decembra? Razgovaralo se i o smanjenju broja utakmica zbog Olimpijskih igara

Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2020

To bi odgovaralo i Srbiji koja bi u slučaju kvalifikovanja u Tokio mogla da računa na najbolje igrače..Važan sastanak danas u NBA ligi. Bord vlasnika razgovarao je o nekim od najvažnijih tačaka kada je sledeća sezona u pitanju. Moguće su i promene u sezoni 2020/2021, a Adrijan Vojnarovski sa...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.