NBA igrači protiv mehura, prete im ogromni gubici!

Izvor: Sportske.net, 13.Jun.2020, 14:39

NBA igrači protiv "mehura", prete im ogromni gubici!

Kako se datum za nastavak sezone približava, tako su igrači sve manje raspoloženi za povratak na teren.

Pisali smo, na sinoćnjem sastanku sindikata igrača NBA lige otkriveno je da bi čitava sledeća sezone mogla da se igra bez prisustva publike.

To nije sve, Kajri Irving je prvi, kao potpredsednik sindikata, istakao da je protiv nastavka sezone u Orlandu, a sličnog mišljenja su i brojne zvezde najjače lige na svetu.

Donovan Mičel se boji potencijalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << povreda, dok Dvajt Hauard veruje da nije vreme za košarku, jer postoje mnogo veći problemi, kao što su rasizam i mentalno zdravlje i da bi nastavak NBA lige sklonio fokus sa najbitnijih stvari.

Enes Kanter je otkrio da je načuo kako brojne superzvezde ne planiraju povratak na teren dok se ne pojavi vakcina.

Sve se više igrača protivi nastavku sezone po "konceptu mehura" u Orlandu, a da li su svesni koliko bi mogli da izgube ako se sezona ne nastavi.

Naime, igrači bi mogli da ostanu bez 1,2 milijarde američkih dolara, ukoliko bi se sezona ovog trenutka okončala.

Već su izgubili oko 300 miliona dolara od plata, a izgubili bi još 25% jer bi klubovi mogli da se pozovu na pravilo "više sile", dok bi izgubili još dodatnih 10% (escrow).

Dakle, gubici bi bili ogromni, videćemo kako će se čitava situacija završiti.

Plan je da se sezona nastavi 30. jula, sa 22 tima u Orlandu, sve bi trebalo da bude gotovo do 13. oktobra, više OVDE.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.