NBA: Pakleni momci Lebron i Entoni razbili Majami, teška povreda Dragića

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 08:17

NBA: Pakleni momci Lebron i Entoni razbili Majami, teška povreda Dragića

Lejkersi vode sa 1:0 protiv Majamija.

Los Anđeles Lejkersi savladali su ubedljivo Majami Hit rezultatom 116:98 (31:28, 34:20, 28:19, 23:31) u prvoj utakmici NBA finala. Trijumf najboljeg tima Zapada režirao je pakleni tandem Lebron Džejms - Entoni Dejvis koji je ugasio "vrelinu" na Floridi već u prvom poluvremenu.

Dejvis je zabeležio 34 poena, devet skokova i pet asistencija, dok je "Kralju" bilo potrebno jedno uspešno timsko dodavanje da ostvari tripl-dabl >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << učinak - 25 poena, 13 skokova, devet asistencija. Dvocifreni košgeterski učinak imali su i Kentavijus Kaldvel-Pop (13), Deni Grin (11) i Aleks Karuzo (10).

U ekipi Majamija najefikasniji je bio Džimi Batler sa 23 poena, Kendrik Nan je dodao 18, a Tajler Hiro 14 poena.

Posle prilično izjednačene prve četvrtine Lejkersi su ozbiljno dodali gas u drugoj deonici i na velikom odmoru imali su velikih 17 poena prednosti. Slabom izdanju Majamija doprinela je teška povreda stopala Gorana Dragića koji je na parketu proveo samo 15 minuta i verovatno je završio finalnu seriju i sezonu.

Problem sa ramenom je imao i Ben Adebajo koji je igrao šest minuta duže od Slovenca, pa je jasno da su Lejkersi imali veliku kadrovsku prednost koju su rutinski pretvorili u laganu pobedu.

Tim iz LA je imao i 32 poena viška u trećem kvartalu i mirne glave čeka drugu utakmicu serije koja je na programu za dva dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.