NBA: Klivlend, Čikago i Sijetl razmenili 11 igrača

Izvor: Blic, 22.Feb.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Klivlend, Čikago i Sijetl razmenili 11 igrača

Klivlend, Čikago i Sijetl razmenili su 11 igrača poslednjeg dana prelaznog roka u NBA ligi, a obavljena su još četiri manja "trejda", prenosi Mondo.



As Kavalirsa Lebron Džejms, koji već duže vreme čeka prava pojačanja za juriš na titulu, u noći između četvrtka i petka je dobio četvoricu novih saigrača - to su Ben Voalas, Džo Smit (Čikago), Voli Zerbijak i Delonte Vest (Sijetl).

Iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Klivlenda su u Čikago otišli Leri Hjuz, Dru Guden, Sedrik Simons i Šenon Braun, dok su Ajra Njubl i Donijel Maršal dres Kavalirsa zamenili opremom Sijetl Supersoniksa. Sijetl je od Čikaga dobio Adrijana Grifina.

"Mislim da nismo imali tim za titulu. Bili smo vrlo dobri, ali ukazala nam se šansa da postanemo bolji. Ova trampa je rizik koji smo morali da preuzmemo", rekao je prvi operativac Kavsa i nekadašnji as te ekipe Deni Feri.

Džejms u svojoj "posadi" sada ima dvojicu sjajnih, ali pomalo vremešnih centara Ilgauskasa i Volasa, dok će šuter kakav je Zerbijak sigurno imati dosta prostora da se iskaže.

Čikago je ove sezone potpuno razočarao, zauzima tek 10. mesto na Istoku, pa su operativci Bulsa pristali na trampu u nadi da će im svestrani bek Hjuz i neumorni skakač Guden doneti bolje rezultate.

Sijetl se oslobodio velikog Zerbijakovog ugovora, dan ranije poslao je i veterana Kurta Tomasa u San Antonio, tako da će generalni menadžer Sem Presti na leto imati milione dolara da privuče atraktivne slobodne agente.

Aktivni su bili i Hjuston Rokitsi. Oni su dali Nju Orleansu beka Majka Džejmsa i kontroverzno krilo Bonzija Velsa, a u suprotnom smeru krenuli su Bobi Džekson i malo korišćeni Adam Haluska. Hjuston je iz Minesote doveo atraktivnog Džeralda Grina u zamenu za Kirka Snajdera.

Detroit Pistonsi poslali su Primoža Brezeca u Toronto za beka Džuana Diksona, tako da su Reptorsi kompletirali slovenački centarski par Brezec - Rašo Nesterović. Oni sada na platnom spisku imaju čak šestoricu neameričkih igrača, kao i dvojicu Amerikanaca koji su se afirmisali u evropskim timovima.

Von Vafer prešao je iz Denvera u Portland, a Nagitsi su dobili debitanta Taurina Grina, dvostrukog NCAA šampiona sa univerzitetom Florida.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.