Micić: Devet godina sam radio da bih stigao do NBA

Izvor: B92, 03.Okt.2023, 08:34

Micić: Devet godina sam radio da bih stigao do NBA

Jedna od najinteresantnijih tema dana za medije Oklahoma Siti Tandera bio je srpski košarkaš Vasilije Micić.

Nakon što je draftovan u završnici druge runde NBA drafta 2014, Mićić je narednih devet godina proveo razvijajući se u jednog od najboljih košarkaša u Evropi.

Dva puta je osvojio Evroligu sa Anadolu Efesom i bio MVP.

U međuvremenu, Filadelfija 76ersi su trejdovali njegova prava Tanderu, sa kojim je konačno proteklog leta potpisao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trogodišnji ugovor.

"Iskreno, prošlog leta sam planirao NBA jer sam se osećao kao sa 29 godina se i dalje se osećam veoma uzbuđeno zbog košarke. Ovog leta NBA se nije dovodila u pitanje jer sam osećao da sam dostigao najviši nivo u Evropi što je veoma teško. Veoma sam srećan što se ovo konačno dogodilo jer sam iskreno radio devet godina da bih stigao u NBA, tako da mislim da je bilo vredno toga", rekao je Micić.

Pre nego što je prešao u Tander, Mićić je rekao da je čuo pozitivne kritike o tim organizaciji od srpskih NBA igrača. Povratne informacije su mu pomogle da prelomi odluku i pridruži se OKC-u.

"Pre nego što sam došao, čuo sam mnogo pozitivnih stvari o organizaciji od drugih ljudi, posebno od Srba koji su već bili u NBA. Svi su imali veoma pozitivne komentare i mišljenja. Potpuno se slažem s njima. Mislim da je ova organizacija, veoma, veoma dobra u smislu objekata, pristupa igračima, počevši od teretane, truda da daju sve od sebe pa do trenera. Svaki dan kada dođem u teretanu osećam da svi daju sve od sebe tog dana. To vam daje dodatnu motivaciju. A onda igrači, oni su tako skromni, toliko su konkurentni i spremni za rad, to mi takođe može dati dodatni podsticaj iako sam malo stariji od njih".

Srpski košarkaš je takođe pomenuo da želi novi izazov nakon što je već dostigao vrh međunarodne košarke.

"Osećam se kao da moram još jednom da izazovem sebe, a rekao sam i treneru, osećam da mogu da budem možda ove godine najinteresantniji momak na terenu iako sam stariji od drugih. Da, to je glavna stvar koja me pokreće. Kada tamo (u Evropi, prim. aut) dostignete neki nivo uspeha, na neki način želite da proširite svoj potencijal, i mislim da je ovaj poziv stigao na vreme. Kao što sam rekao, da nisam dobio ovu ponudu, verovatno bih ostao tamo do kraja. Ali sa uslovima koje su mi dali i poštovanjem koje su mi do sada pokazali u Tanderu, osećam da je više nego dovoljno da dođem i izazovem sebe".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Micić: Srećan sam, radio sam devet godina da bih stigao u NBA ligu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2023

Košarkaš Oklahome Vasilije Micić izjavio je danas da je srećan što nastavlja karijeru u redovima Tandera i dodao da je devet godina naporno radio da bi stigao do NBA lige, prenosi Forbs.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.