Lejkersi pokorili Floridu, Majami nova žrtva u nizu

Izvor: RTS, 14.Dec.2019, 05:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lejkersi pokorili Floridu, Majami nova žrtva u nizu

Košarkaši Los Anđeles lejkersa savladali su na gostovanju ekipu Majamija sa 113:110 i upisali 23. pobedu u 26 odigranih mečeva u NBA sezoni.
Vatrena atmosfera i plejof intenzitet gledao se u borbi Majamija i Lejkersa na Floridi.

Obe ekipe su pre meča bile u velikom pobedničkom naletu i imale motiv za pobedu. Majami do ovog meča nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izgubio meč na svom parketu, dok su Lejkersi vezali 12 vezanih pobeda na gostujućem terenu.
Meč je obeležio i povratak Lebrona Džejmsa na parket "Amerikan Erlajns Arene", a publika ga je dočekala ovacijama. Džejms je ipak imao veoma loše prvo poluvreme, u kojem je imao čak sedam izgubljenih lopti.
Majami je znatno bolje ušao u meč i u prvom poluvremenu bili bolja ekipa, koja je zasluženo vodila. U nekoliko navrata prednost domaće ekipe iznosila je 14, 12 i deset poena.
Ipak, po ko zna koji put ove sezone Lejkersi u drugo poluvreme ulaze sa mnogo energije, koncentracije i bolje igre, što im u velikoj meri pomaže da zabeleže pobedu.
Znatno su smanjili broj izgubljenih lopti, napravili seruju 20:4 u trećoj deonici i preuzeli vođstvo.
Na krilima Džejmsa i Dejvisa tim iz Los Anđelesa poveo je deset razlike, a Majami uprkos šutevima Nana, Robinsona i Batlera, nije uspeo da tu prednost anulira do kraja meča.
"Vrelina" je u poslednjih desetak sekundi uspela da smanji na tri poena prednosti, odbrani se, ali ne i da pogodi šut za produžetak. Batler je u veoma konfuznoj završnici uspeo da iskreira poziciju za šut, ali lopta nije ušla u koš.
Najefikasniji u pobedi "jezeraša" bili su Dejvis sa 33 poena i deset skokova, i Džejms sa 28 poena, 12 asistencija i devet skokova. U redovima Majamija istakli su se Batler sa 23, Džouns sa 17 i Nan sa 16 poena.
Los Anđeles lejkesi upisali su 23. pobedu u 26 odigranih mečeva i nalaze se na prvom mestu Zapadne konferencije. Tim iz Kalifornije upisao je 16. pobedu u proteklih 17 mečeva, a 13. zaredom na gostujućem parketu.
Majami je upisao sedmi poraz u sezoni, tek prvi na svom parketu i sa skorom od 18-7 nalaze se na drugom mestu na tabeli Istoka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.