Izvor: Piplmetar.rs, 13.Jun.2023, 00:30

Jokić ubedljivo najviše radi u ekipi Denvera

foto EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT
Denver Nagetsi su nadomak osvajanja istorijske titule u NBA ligi. Nikola Jokić dominira tokom serije sa Majami Hitom. Uprkos očiglednom talentu, u stručnom štabu Nagetsa otkrivaju da je pravi radoholik.
Od dolaska u Denver, pre osam godina, Nikola Jokić je unapredio sovje fizičke performanse, doveo telo do nivoa da masu može da koristi na najproduktivniji mogući način. >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs <<
Srpski as nesebično ističe da mu je u fizičkom smislu najviše pomogao brazilski stručnjak, Klaus Antunes de Souza jedan od kondicionih trenera u Nagetsima.
– Najvredniji je, ubedljivo najviše radi od svih. Njegova disciplina je neverovatna. On je definicija profesionalca. Svestan je limita, zna šta mu je potrebno da svoj um i telo dovede do najvećeg mogućeg nivoa za najbitnije izazove, to radi iz dana u dan – otkrio je De Souza u razgovoru za Marku.
Iako se može steći utisak da tokom letnje pauze Jokić sebi daje malo više oduška, Brazilac tvrdi da na početak ekipnih priprema dolazi spreman.
– Vredno radi i kada je kod kuće, neverovatan je. Radi tokom čitave godine, shvatio je koliko je to bitno i na kraju krajeva njegova izdanja govore u prilog tome.
De Souza je potvrdio da je atmosfera u ekipi izvanredna i da je razlog odličnih rezultata ove sezone.
– Svi u timu smo kao familija. Stvorili smo konekciju, jer svi imamo isti cilj. Posećujemo jedni druge kada smo na odmoru, idemo zajedno u restorane. Stalno smo zajedno. Imamo i ustaljenu rutinu u radu koja nam je donela uspeh i ne odstupamo od te rutine.
Novinar Marke je hteo da od De Souze dobije potvrdu da posle mečeva igrači Denvera dobijaju specijalne šejkove.
– To je tajna, ha-ha-ha. To su uglavnom proteinski šejkovi sa što više zdravih sastojaka. Obično su spremni odmah posle utakmica, da igrači posle napora momentalno krenu sa oporavkom.
Eliminaicja Lejkersa posle samo četiri utakmice, u finalu Zapada, malo je zakomplikovala proces priprema za veliko finale.
– Bilo je komplikovano posle pobede nad Lejkersima, jer nismo imali utakmice. Glavni cilj nam je bio da održimo ritam i formu, a to je bilo zahtevno, međutim, kao što sam rekao, svi se ponašaju profesionalno. Svaki dan smo radili na nekom aspektu kako bismo što bolje dočekali finale. Sada smo na korak od cilja, svesni koliko moramo napora da uložimo da napravimo i taj poslednji korak.
Majami je pokazao izuzetnu upornost. Uostalom, postao je tek drugi tim u istoriji plej-ofa Istočne konferencije koji se kao osmoplasirani domogao velikog NBA finala.
– Nikada se ne predaju. To je čar te ekipe, neverovatna mentalna snaga. Pokazali su to svaki put do sada tokom plej-ofa.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

CIRKUS U KOLORADU! Jokićeva braća u elementu, bacaju Nikolu i Melouna u nebesa - pogledajte slavlje Denvera nakon istorijske titule (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023

Nikola Jokić je sa Denver Nagetsima ispisao nove stranice NBA istorije...Pobedio je Denver Majami u petoj utakmici finala, slavili su sa 4:1 u seriji i uzeli su NBA titulu, prvu u istoriji franšize. Navijači nisu mogli da sakriju sreću, a hala je proključala kada se oglasila sirena za kraj meča...Pogotovo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.