Jokić kao drugi u timu NBA sezone, tu je i Dončić

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 07:47

Jokić kao drugi u timu NBA sezone, tu je i Dončić

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić, MVP ove sezone u NBA, uvršten je u najbolju petorku takmičenja.

Jokić je izabran u idealnom timu zajedno sa Stefom Karijem (Golden Stejt), Lukom Dončićem (Dalas Mavs), Janisom Adetokunbom (Milvoki Baks) i Kavajem Lenardom (Los Anđeles Klipers).

Zanimljivo, srpski košarkaš nije dobio maksimalan broj bodova, iako je proglašen za najkorisnijeg igrača kompletne sezone, pošto je imao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva poena manje od maksimalnih 500.

Zato jeste Adetokumbo, Kari je imao 496, Dončić 402, a Lenard 323 glasa. Jokić je tako drugi put u poslednje tri sezone našao mesto u idealnoj petorci najbolje lige sveta.

Drugi tim sezone čine Demijan Lilard (Portland Trejblejzersi), Kris Pol (Finiks Sans), Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkers), Džulijus Rendl (Njujork Niks) i Džoel Embid (Filadelfija Seventisiksers).

Proglašen je i treći tim u kome su Kajri Irving (Bruklin Nets), Bredli Bil (Vašington Vizards), Džimi Batler (Majami Hit), Pol Džordž (Los Anđeles Klipers) i Rudi Gober (Juta Džez).

Glasovi su se računali od 100 sportskih novinara i voditelja računajući pet za najbolji tim, tri za drugi i jedan za treći.

To znači da samo jedan od birača nije video Jokića u najboljoj petorci, a koji biće poznato na kraju sezone, najavili su iz NBA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MVP U ODABRANOM DRUŠTVU: Nikola Jokić u timu sezone NBA lige, a tu je još jedan na ‘ić’ – Lebron u drugoj ekipi!

Izvor: HotSport.rs, 16.Jun.2021

Centar Denver Nagetsa je potpuno zasluženo dobio mesto u najboljoj petorki takmičenja.. The post MVP U ODABRANOM DRUŠTVU: Nikola Jokić u timu sezone NBA lige, a tu je još jedan na ‘ić’ – Lebron u drugoj ekipi! appeared first on HotSport.

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.