Jokić, NBA, finale: Neuništivi srpski centar odveo Denver do titule šampiona

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 06:26

Jokić, NBA, finale: Neuništivi srpski centar odveo Denver do titule šampiona

Nagetsi su kod kuće slavili sa 94:89 u petom meču finala i rešili seriju sa 4:1, a Jokić je predvodio nove šampione sa 28 poena i 16 skokova.

Čekanju dugom 47 godina došao je kraj. Denver Nagetsi osvojili su prvi titula šampiona košarkaške NBA lige u istoriji pobedom nad Majami Hitom, a srpski centar Nikola Jokić proglašen je za najkorisnijeg igrača finalne serije.

Majamiju je ovo bio treći porazu u NBA finalima u poslednjih 10 sezona. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Dva dana pošto je njegov zemljak, teniser Novak Đoković na Rolan Garosu osvojio rekordnu, 23. grend slem titulu u karijeri, Jokić je rešio finale najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja na svetu.

U petoj utakmici, u kojoj je Denver imao dosta problema sa procentima šuta, srpski centar je opet preuzeo ulogu lidera, a Nagetsi su u poslednjoj četvrtini odbranom sprečili Majami da više od pet minuta ne postigne koš.

"Cela ekipa je odigrala sjajno. Bila je ovo ružna utakmica, nismo pogađali šuteve.

"Ali na kraju smo nekako pronašli način kako da se odbranimo, a postigli smo 90 poena, zato smo pobedili. Završili smo posao i sada svi možemo da idemo kući", rekao je Jokić posle utakmice.

Pogledajte video

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.