JAN VESELI: Teško mi je pao odlazak iz Beograda

Izvor: Kurir, 31.Avg.2013, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAN VESELI: Teško mi je pao odlazak iz Beograda

Najveći problem je što sam u Evropi bio krilo, a u NBA su me prebacili na mesto krilnog centra. Čak sam igrao i centra ovog leta u Letnjoj ligi, kaže ljubimac grobara

Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli kaže da mu je izuzetno teško pao odlazak iz Beograda i prelazak u Vašington Vizardse.

"To je život i košarka i potrebno je da se svemu prilagodiš. Tokom dve godine u Vašingtonu nisam mnogo igrao, ali ako bih ponovo morao da biram >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << put, izabrao bih isti. Ovog leta sam naporno radio i želeo sam da napredujem i da budem spreman za izazov u nacionalnom timu“, dodao je Veseli.

„Niko ne može da očekuje unapred. Moj najveći problem je što sam u Evropi bio krilo, a u NBA su me prebacili na mesto krilnog centra. Čak sam igrao i centra ovog leta u Letnjoj ligi. Kada ste na tim pozicijama, morate da se borite sa velikim momcima“, kaže Veseli.

Čeh kaže da uprkos svemu neće ići iz NBA lige, a sa radošću čeka ulogu vođe nacionalnog tima na predstojećem Evropskom prvenstvu.

„Naravno (da sam spreman za ulogu vođe). Kao što svi znaju, ja sam internacionalac od 16. godine. Stekao sam iskustvo posebno igrajući za Partizan. Međutim, ne zaboravite da u sastavu imamo i iskusne igrače kao što su Luboš Barton ili Jirži Velš, koji su svim ostalim igračima na usluzi“.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

JAN VESELI: Teško mi je pao odlazak iz Beograda

Izvor: Dzungla.org, 31.Avg.2013

Najveći problem je što sam u Evropi bio krilo, a u NBA su me prebacili na mesto krilnog centra. Čak sam igrao i centra ovog leta u Letnjoj ligi, kaže ljubimac grobara OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.