Izvor: HotSport.rs, 10.Maj.2016, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJA: Stef Kari jednoglasno izabran za MVP-ja NBA lige

Drugu godinu za redom Stef Kari je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, ali prvi put u istoriji je to priznanje dodeljeno jednoglasnom odlukom.

Još jednom je plejmejker Golden Stejta ispisao istoriju najjače košarkaške lige na svetu. Dok traju borbe za plasman u novo veliko NBA finale, Stef Kari je sa sinoćnjim povratkom na parket dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << još jedan veliki stimulans pred sam finiš sezone.
Postao je 11. igrač u istoriji koji je dva puta uzastopno dobijao nagradu za MVP-ja NBA lige, a prvi posle 10 godina.
NBA: ‘Ratnici’ jednom nogom u finalu ‘Zapada’, na ‘Istoku’ gusto (VIDEO)
U izboru novinara iz SAD i Kanade, dakle severnoameričkog kontinenta, Kari je dobio čak 1310 poena, čime je ušao u istoriju kao jedini košarkaš kome je to pošlo za rukom.
Iza njega su ostali Kavaj Lenard, Lebron Džejms, Rasel Vestbruk i Kevin Durent.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Kari prvi igrač koji je ikada jednoglasno proglašen za MVP

Izvor: Danas, 10.Maj.2016

Stefan Kari prvi je igrač koji je jednoglasnom odlukom izabran za MVP. Svih 130 novinara i jedan navijač koji su glasali za najboljeg igrača, jednoglasno su stavili Karija na prvo mesto...Kavi Leonard iz San Antonija zauzeo je drugo mesto, Lebron Džejms treća, a saigrači iz Oklahome Rasel Vestbruk...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.