I u NBA ruši rekorde: Niko kao tinejdž Luka

Izvor: Mondo, 18.Nov.2018, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I u NBA ruši rekorde: Niko kao "tinejdž" Luka

Posle obaranja rekorda u Evropi, na red su došli i oni "preko okeana".

Skeptika je bilo i biće, ali čini se da nisu bili u pravu u slučaju Luke Dončića...

Fizička konstitucija, brzina, godine i preveliki "hajp" oko njega bili su samo neki od razloga zbog kojih pojedini košarkaški sladokusci nisu verovali u uspeh Luke Dončića "preko okeana", ali u uvodnim mečevima u NBA - on dokazuje da su pogrešili.

Već posle 15 utakmica kod mladog Slovenca >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vidi se taj momenat da voli odgovornost i ne beži od nje, pa je tražio loptu "u ruke" u finišu meča protiv šampiona.

Odlično je ušao u meč, pogodio dve trojke, ali je sredinom meča ušao u seriju promašaja, no dovoljno "baruta" ostavio je za kraj kada je postigao odlučujuće poene iz prodora, bio precizan sa "penala" i uhvatio defanzivni skok za pobedu nad šampionom Golden Stejtom (112:109).

Dončić je na kraju meč završio s 24 poena (9/20 šut iz igre), imao je devet skokova i četiri asistencije, uz tri izgubljene lopte, za "popravljanje" skora Dalasa na 7-8.

Te večeri se "upisao" i u NBA knjige...

Momak koji ima samo 19 godina, i već je u Evropi potvrdio svoj talenat porušivši mnoge brojke, postao je prvi tinejdžer koji je u prvih 15 mečeva postigao 292 poena, što nikome od njegovih prethodnika nije uspelo.

"I u Madridu sam ovo radio u finišu meča, obožavam odlučujuće šuteve. Ovde je drugačije ipak, ovo je najbolja liga na svetu", rekao je Dončić posle meča.

Ovaj momak trenutno u proseku beleži 19,5 poena, 6,6 skokova i 4,2 asistencije.

Opako društvo je pred njim ako ovako nastavi!

g

Right now Luka Doncic is averaging 19.5 PPG, 4.2 APG & shooting 37.9% on 3PT’s. He’s a list of recent rookies to put up at least 15 PPG, 4 APG & 35% 3PT for an entire season: Curry Lillard Kyrie

— Basketball Society (@BBallSociety_) November 18, 2018

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.