Forbs: NBA na lokautu zarađuje 180 miliona dolara

Izvor: Blic, 06.Jul.2011, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forbs: NBA na "lokautu" zarađuje 180 miliona dolara

Američki časopis "Forbs" dolio je ulje na vatru koju je izazvao "lokaut" u američkoj profesionalnoj košarkaskoj ligi, objavivši da je NBA u dobitku 180 miliona dolara, a ne u gubitku od 340 miliona, kako tvrde čelnici NBA.

"Ne znamo kako su uopšte došli do te cifre. Forbs ne može da raspolaže tačnim finansijskim podacima o ekipama, tako da njihovi proračuni ne odražavaju stvarno stanje", kaže se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << profesionalne američke lige.

Navodi se da je i potpredsednik sindikata igrača (NBPA) takođe potvrdio tačnost podataka koja je objavila NBA.

Prema "Forbsu", 17 NBA timova je imalo gubitke, ali se ne radi o velikoj sumi novca, za razliku od podataka NBA po kojima je 11 klubova "u minusu" od oko 20 miliona dolara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.