Favorit za nagradu – NBA bruji o Bogdanu Bogdanoviću VIDEO

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 11:17

Favorit za nagradu – NBA "bruji" o Bogdanu Bogdanoviću VIDEO

Bogdan Bogdanović igra svoju najbolju sezonu u NBA karijeri.

Bek Atlanta Hoksa je statistički jedan od favorita za prestižno priznanje za najboljeg šestog igrača lige, odnosno najboljeg rezervistu.

Kapiten Srbije beleži prosečno 17,5 poena po meču uz 3,3 skokova i 2,7 asistencija.

To je značajan napredak u odnosu na njegov prosek karijere od 14,5 poena po meču.

Dok se njegovi Hoksi muče da uhvate pravi ritam ove sezone, Bogdanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je jedan od najkonstantnijih igrača Atlante.

Bogdanović je postigao trojku na svakoj od 26 utakmica koje je igrao ove sezone, a imao je niz od 24 meča na kojima je postigao najmanje dve trojke.

Imao je nekoliko izuzetnih nastupa poput mečeva sa Majamijem kojem je ubacio pet trojki, Bostona protiv koga je postigao sedam, ali je posebno impresivan bio 12. decembra protiv Denver Nagetsa protiv kojih je postigao čak 10 trojki iz 17 pokušaja.

"Bogdanović odrađuje svoj posao i stoji kao favorit za najboljeg 'šestog igrača' sezone. Prosečno beleži skoro 18 poena uz 40 odsto za tri poena, od kojih je većina u situaciji pod velikim pritiskom defanzivca. Zapitate se ponekad da li će ikad promašiti", hvali Bogdanovića NBA analitičar Zek Lav.

Hoksi nadmašuju protivnike za skoro četiri poena na 100 poseda sa Bogdanovićem na parketu, dok su na -6 kada je on na klupi.

Atlanta je na +28 za 103 minuta sa niskim triom Jang/Marej/Bogdanović, sistema od koga je trener Kvin Snajder oklevao da odustane dok povrede nisu pogodile Atlantu.

"Bogdanović je mnogo više od šutera – prilično često kreira pik-en-rol akcije i pametno bira svoje pozicije na terenu", navodi se u analizi "Sports ilustrejda", "Hoksima je preko potrebno više protoka van lopte u rukama tandema Jang-Marej. Bogdanović to donosi veštim 'skrinovima' i žestokim utrčavanjima koja guraju napad ka košu".

Hoksi su 11,1 poena bolji sa Bogdanovićem na parketu nego kad odmara. To ga čini jednim od tri najvažnija igrača Atlante.

Uprkos rezultatima tima, legitiman je kandidat za nagradu za najboljeg "šestog igrača" sezone.

Bogdanović je pred početak sezone potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 68 miliona dolara, od čega je garantovanih 51,98 miliona.

Poslednja godina ugovora za sezonu 202/2027, vredna 16 miliona, je "opcija tima".

Prema informacijama iz SAD, mnogi timovi ga vide kao vredno pojačanje, a kladionice predviđaju da bi u slučaju promene sredine najverovatnije destinacije za njega bile Boston Seltiksi, Milvoki Baksi ili čak Denver Nagetsi i Los Anđeles Klipersi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.