Izvor: RTS, 09.Jul.2020, 09:28

Džamal Kroford ponovo na terenu

Legendarni NBA košarkaš Džamal Kroford je ponovo na parketu, ovoga puta u timu Bruklin netsa. Iako je delovalo da je završio igračku karijeru Kroford će karijeru nastaviti u Netsima u finišu sezone.
Zbog brojnih problema koje je izazvala pandemija koronavirusa poput ostalih NBA timova i Bruklin netsi su imali problem sa sastavom ekipe za predstojeću završnicu u Orlandu, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su angažovali Džamala Kroforda.

Od odlaska u Orlando su odustali Kajri Irving i Spenser Dinvidi pa će ih Kroford zameniti u ulozi organizatora igre.
Za Krofordom je bogata profesionalna karijera u timovima Klipersa, Niksa, Bulsa, Sansa i Timbervulvsa.
Istoriju NBA lige je ispisivao posebno svojom efikasnošću jer je u više navrata na mečevima postizao više od 50 poena.
Jedini je igrač u istoriji koji je sa četiri različite ekipe postigao 50 i više poena. Prošle sezone igrao je za Finiks i u poslednjem meču, koji je bio i poroštajni za Dirka Novickog, postigao 51 poen i postao najstariji igrač u istoriji lige sa takvom efikasnošću.
Pored Kroforda, Bruklin netsi potpisali su i Majkla Bizlija.
Nekadašnji drugi pik na NBA draftu nastupao je za brojne timove, a poslednji NBA angažman bili su mu Lejkersi, za koje je nastupao prošle sezone.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.