Dončić za istoriju, šestim tripl-dablom u nizu razbio Pistonse VIDEO

Izvor: B92, 10.Mar.2024, 05:35

Dončić za istoriju, šestim tripl-dablom u nizu razbio Pistonse VIDEO

Luka Dončić će dugo pamtiti pobedu Dalasa na gostovanju Detroitu, 142:124.

Slovenački košarkaš je postao prvi u NBA koji je zabeležio šest uzastopnih tripl-dabl učinaka sa 30 i više poena.

Sjajni Dončić je susret završio sa 39 poena uz po deset skokova i deset asistencija, čime je srušio rekord Rasela Vestbruka koji je imao pet takvih trostrukih učinaka zaredom.

Luki je ovo bio i peti tripl-dabl u nizu sa 35 i više poena.

Tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Dalas ostvario i drugu pobedu zaredom posle mini serije od tri uzastopna poraza.

U prvom poluvremenu, ekipe su bile izjednačene, Dalas je imao četiri poena prednosti, 69:65, da bi u nastavku Teksašani bili još bolji.

Ključ je bila treća deonica koju su dobili sa 12 poena prednosti.

U redovima pobednika, osim Dončiča istakli su se i Kajri Irving sa 21, te Danijel Gaford sa 17 poena, koliko je imao i Tim Hardavej Džunior.

Kod Pistonsa, raspoložen je bio Kejd Kaningem sa 33 poena i deset asistencija, 27 je dodao Simone Fontekio, a po 17 Džejden Ajvi i Džejms Vajzmen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kakvo veče za Denver! Nagetsi brojali do plus 39, Marej i Jokić slomili ekipu Jute

Izvor: Sportal.rs, 10.Mar.2024

Košarkaši Denvera upisali su pobedu nad ekipom Jute rezultatom 142:121. Reprezentativac Srbije Nikola Jokić meč je završio sa 26 poena, šest skokova i osam asistencija.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.