Denver se ne predaje, dabl-dabl Jokića za bitan trijumf protiv Lejkersa (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2020, 18:21

Denver se ne predaje, dabl-dabl Jokića za bitan trijumf protiv Lejkersa (VIDEO)

Košarkaši Denver nagetsa savladali su ekipu Los Anđeles lejkersa sa 114:106 u trećem meču finala Zapadne konferencije NBA lige. Srpski košarkaš Nikola Jokić sa 22 poena, deset skokova i pet asistencija, vodio je Nagetse do pobede i smanjenja prednosti Lejkersa na 2:1 u seriji. Meč broj četiri na programu je u noći između četvrtka i petka od 03.00 časova.

Denver je upisao veoma bitnu pobedu, kojom nije dozvoljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Lejkersima da steknu gotovo neodostižnih 3:0 u finalu Zapadne konferencije.

Jokić: Trebalo je mi da vodimo 2:1

Srpski as Nikola Jokić ponovo je bio sjajan i uz Marija najzaslužniji za pobedu Nagetsa u trećem meču finala Zapada, a nakon meča poručio je da oseća da bi posle svega viđenog njegov treba da vodi 2-1 u seriji, a ne da ima taj zaostatak.

Nakon meča, u razgovoru sa novinarima, Jokić je rekao kako se oseća posle trećeg okršaja u seriji.

"Imali smo utakmicu broj 2, mislim da smo je odigrali odlično. Imam osećaj da bismo mi trebali da vodimo 2-1 u ovom momentu. Ipak, najvažnija stvar je povratak našeg pravog mentaliteta. Takvi porazi bole (u poslednjoj sekundi), ali je osećaj još lepši kada se iz toga vratite", poručio je Jokić.

Nagetsi su nane prvi poraz Lejkersima u seriji, pošto su vodili gotovo od prvog do poslednjeg minuta, a na momente razlika je iznosila i 20 poena u korist Denvera.

Ipak, tim iz Kolorada je dozvolio Lejkersima da priđu na samo tri poena u poslednjoj četvrtini, ali su nekako uspeli da odole naletima rivala i upišu pobedu.

Nikola Jokić ponovo je odigrao sjajan meč, te je za 37 minuta na parketu postigao 22 poena, imao deset skokova i pet asistencija.

Veliku pomoć, pogotovo u napadu, Jokić je imao u Mariju, Grentu i Morisu.

Grent je postigao 26, a Moris 14 poena. Mari je odigrao još jedan sjajan meč, koji je završio sa 28 poena i 12 asistencija.

U redovima Lejkersa istakli su se Lebron Džejms sa 30 poena, deset skokova i 11 asistencija, te Entoni Dejvis sa 27 poena.

Prva četvrtina protekla je dosta izjednačeno, opipavao se puls u uvodnih 12 minuta, a Denver je na prvu pauzu otišao sa dva poena prednosti.

Lejkersi su se ponašali kao da će se Denver sam pobediti i utisak je da je tim iz Los Anđelesa mislio da je uradio posao u drugoj utakmici, ali to ipak nije bio slučaj.



youtube.com/nba show

Nagetsi su dodali gas u drugoj četvrtini, napravili seriju 17:2 i stekli dvocifrenu prednost. U nekoliko navrata vodili su sa 15 i 18 poena razlike.

Lejkersi su se delimično trgli krajem druge i početkom treće četvrtine. Na poluvreme se otišlo sa deset poena viške u korist Denvera, da bi poenima Poupa, "jezeraši" smanjili deficit na samo pet poena.

Izgledalo je kao da su Lejkersi pronašli ritam i da će se potpuno vratiti u meč, ali Denver to nije dozvolio.

Nakon tajm-auta Melouna, Denver je na krilima Grenta vratio dvocifrenu prednost.

U samom finišu treće i na početku poslednje četvrtine, Denver je potpuno zaustavio Lejkerse na jednoj strani, a na drugoj dolazio do lakih poena i ogromnih 20 poena prednosti.

Taman kada se pomislilo da će Denver upisati ubedljivu i laku pobedu, trener Lejkersa Frenk Vogel pozvao je zonsku odbranu koja je poptuno zbunila Denver.

Lejkersi prave seriju 18:2, za koju je najviše zaslužan Ražon Rondo, koji je četiri puta oduzeo loptu Mariju i Jokiću i asistirao saigračima za lake poene.

Oživeli su Lejkersi i smanjili deficit na tri poena, ali nisu imali koncentracije i snage za potpuni povratak. Usledila su promašena slobodna bacanja "jezeraša", neki otvoreni šutevi nisu ušli, a sa druge strane Džamal Mari je sa dve trojke i difinitivno stavio tačku na meč.

Nagetsi su smanjili u seriji finala Zapada na 2:1 i prebacili ”momentum” na njihovu stranu.

Meč broj četiri na programu je u noći između četvrtka i petka od 03.00 časova po našem vremenu.

Nova sezona NBA najverovatnije u januaru, Silver želi navijače

Komesar NBA lige Adam Silver naglasio je da će početak nove sezone najverovatnije biti pomeren za januar. Takođe, zaključeno je da čelnici najjačeg košarkaškog prvenstva žele prisustvo navijača naredne sezone.

U toku je najduža sezona u istoriji NBA lige, iz naravno poznatih razloga - pandemija koronavirusa.

U intervjuu za Ci-En-En, komesar NBA lige Adam Silver rekao je da "ako bi morao da nagađa, da bi onda početak nove sezone bio u januaru".

Prvobitni planovi bili su da nova sezona počne na katolički Božić, ali kako stvari stoje, to neće biti slučaj.

Takođe, nakon intervjua, zaključeno je da rukovodstvo NBA lige želi potpuno normalnu narednu sezonu, što podrazumeva i prisustvo navijača.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.