Dalasu uzalud Dončićev tripl-dabl – Boston ima veliku trojku

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 09:25

Dalasu uzalud Dončićev tripl-dabl – Boston ima veliku trojku

Košarkaši Bostona porazili su Dalas 138:110 u novom meču NBA lige i učvrstili se na čelnoj poziciji istočne konferencije.

Luka Dončić je na strani poraženih zabeležio drugi uzastopni tripl-dabl učinak - 37 poena, 12 skokova, 11 asistencija, ali su Seltiksi imali jače adute u svojim redovima.

Velika trojka Bostona Tejtum-Braun-Porzigins bila neuhvatljiva za igrače gostujućeg tima.

Džejson >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tejtum je predvodio Seltikse sa 32 poena i pet trojki, Džejlen Braun je doprineo sa 25 poena i 7 skokova, dok je Letonac doneo 24 poena najboljem timu lige.

Bostonu je popravio učinak ove sezone na 47-12.

O zaista sjajnoj timskoj igri domaćeg tima govori i podatak da su u svojim redovima imali sedmoricu igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom.

To su bili preostala dvojcia košarkaša iz prve petorke, Holidej sa 11 poena i Vajt sa 13, ali i igrači sa klupe Harford i Pričard, prvi sa 12, drugi sa 10 poena.

Sa druge strane podbacio je Kajri Irving koji je nekadašnjem klubu ubacio 19 poena ali uz vrlo loše šuterskebrojke - 9/23 (1/7 za tri).

Povratak u dobro poznato okruženje mu nikako nije prijao.

"Napredujemo, shvatamo da je svaki meč drugačiji. Ako to zahteva da dodajem loptu osam poseda zaredom, jer je to ispravno, onda morate verovati da će nam to pomoći da pobedimo", rekao je nakon meča Tejtum koji je 22. put ove sezone ubacio preko 30 poena, mada je protiv Dalasa upisao samo dva u prvoj četvrtini.

Sa druge strane Dončić je zabeležio 12. tripl-dabl ove sezone.

Klučna za ishod meča bila je serija Bostona 21:11 u trećoj deonici kojom su se domaći rezultatski odvojili od Dalasa od rezultata 81:79.

Potom su ih deklasirali u četvrtoj četvrtini - 36:20.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DŽABA DONČIĆEV TRIPL-DABL: Boston melje sve pred sobom! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 02.Mar.2024

Boston je poboljšao svoj učinak ove sezone na 47-12 Košarkaši Bostona pobedili su Dalas rezultatom 138:110 u novom meču NBA lige, učvrstivši se na čelu istočne konferencije. Iako je Luka Dončić zabeležio drugi uzastopni tripl-dabl učinak za poraženi tim – 37 poena, 12 skokova, 11 asistencija,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.