Briljantni Grifin sa 50 poena nosio Detroit do pobede

Izvor: N1 televizija, 24.Okt.2018, 04:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Briljantni Grifin sa 50 poena nosio Detroit do pobede

U prvom meču odigranom u NBA u noći između utorka i srede, Detroit je nakon produžetka savladao Filadelfiju 133:132.

Detroit je slavio protiv Filadelfije na svom parketu, ali tek nakon velike borbe i produžetka koji je doneo isto uzbuđenje i neizvesnost kao i ceo meč. Na kraju - Pistonsi - 76-ersi 133:132.

Od samog početka meč je bio veoma zanimljiv i neizvestan. Većim delom duela vodili su Pistonsi, ali nisu uspevali da odu dalje od deset poena prednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << što se pokazalo kao nedovoljno. Nisu, sa druge strane, uspevali ni 76-ersi da se odlepe. Najveće vođstvo koje su oni imali gosti iznosilo je šest poena.

Na oko 34 sekunde do kraja četvrte četvrtine, Blejk Grifin je pogodio za izjednačenje 120:120. Nakon nekoliko promašaja sa obe strane, Dario Šarić je sekund do kraja promašio šut za pobedu i meč je otišao u produžetak.

So. Many. Big. Plays. Tonight. #PistonsNowpic.twitter.com/yHADq8LWvx

Pobedu je Detroitu doneo Grifin koji je na dve sekunde do kraja pogodio pod faulom za izjednačenje, a zatim pogodio i dodatno slobodno bacanje za pobedu svog tima.

Meč je obeležio Blejk Grifin koji je postigao čak 50 poena, što mu je rekord karijere, a dodao je i 14 skokova i šest asistencija. Grifin je iz igre šutirao 25 od 30. Redži Dekson dodao je 23 poena, 21 je imao Iš Smit, a Andre Dramond je postigao 14 poena uz 16 skokova.

Blake back on the attack. #PistonsNowpic.twitter.com/VOZPHbln9e

Sa druge strane najefikasniji je bio Džoel Embid sa 33 poena, 11 skokova i sedam asistencija mada mu to neće biti velika uteha jer je u produžetku uz zvuk sirene promašio šut za pobedu. Džejdžej Redik postigao je tri poena manje uz po šest skokova i asistencija. Dario Šarić je imao 14 poena, osam skokova, pet asistencija i po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Za Detroit je ovo treća pobeda u tri odigrana meča, a Fila je u četiri duela zabeležila dve pobede i dva poraza.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.