Izvor: RTS, 06.Maj.2021, 07:07

Bogdanovi Hoksi ”skinuli” Finiks sa prvog mesta

Ekipa Atlante neočekivano ubedljivo je na svom parketu pobedila Finiks rezultatom 135:103, tim koji se do tog meča nalazio na deobi prvog mesta u NBA ligi. Bogdanović je trijumfu doprineo sa 16 poena i šest asistencija.
I pored sjajne partije ol-star beka tima iz Arizone, Devina Bukera, koji je meč završio sa 30 ubačenih poena, Atlanti je pobedu donela timska košarka i sjajna četvrta četvrtina, koju je dobila sa 38:15.

Čak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sedmorica igrača tima iz Džordžije bilo je dvocifreno, a najefikasniji je bio Klint Kapela sa 18 poena uz deset skokova, dakl dabl-dabl učinak.
Po 16 poena ubacili su srpski bek Bogdan Bogdanović (uz šest asistencija i po dve ukradene lopte i blokade), prva zvezda tima Trej Jang, te veterani Danilo Galinari i Lu Vilijams. Okongvu je dodao 14, a Herter meč završio sa 13 poena.
Kod Sansa, koji su ovim porazom prekinuli seriju od pet pobeda i ostali bez prvog mesta, Bukeru je najviše pomogao Majls Bridžis sa 18, dok je Kris Pol odigrao jednu od lošijih partija ove sezone sa svega devet poena i šest asistencija.
Atlanta sada ima samo ”pola pobede” manje od Njujorka i zauzima peto mesto na Istoku, dok je Finiks skliznuo na drugo mesto Zapada i cele NBA lige sa skorom 47-19, što je jednu pobedu manje i jedan poraz više od Jute.
Ostali rezultati:
Orlando - Boston 96:132
Klivlend - Portland 105:141
Hjuston - Filadelfija 115:135
Indijana - Sakramento 93:104
Milvoki - Vašington 135:134
Minesota - Memfis 135:139
Denver - Njujork 113:97
Juta - San Antonio 126:94
Pogledaj vesti o: NBA,   Košarka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.