Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 21:31

Bogdan sipao kao nikada do sada: 32 poena i osam trojki (VIDEO)

Sjajna partija srpskog reprezentativca koji nastavlja da se dokazuje kao jedan od najboljih šutera u NBA

Jako bitna pobeda Atlante. Doputovali su Hoksi u Šarlot bez velikog broja prvotimaca, Hornetsi su ih dočekali kao četvrti na tabeli istočne konferencije, ali je četa Nejta Mekmilana predvođena Bogdanom Bogdanovićem uspela da upiše trijumf u dramatičnoj završnici i tako zauzme poziciju koja joj u plej-ofu garantuje prednost domaćeg terena - 105:101. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Bivši as Partizana i Fenerbahčea je pružio dominantnu partiju, najbolju od kako je pred početak sezone stigao u Džordžiju, ubacio je 32 poena (tri manje od rekorda karijere) i rekordnih osam trojki, pa je tako uz Lua Vilijamsa i Klinta Kapelu bio najzaslužniji za 29. recku u sezoni (25 poraza).

Sjajno igra Bogdanović od povratka na teren posle povrede. Polako je dizao formu, a u poslednje vreme je prosto nezaustavljiv. Večeras je imao još više prostora, kako su van stroja bili Tre Jang, Danilo Galinari, Deandre Hanter, Kem Rediš i Toni Snel, pa je pojačanu minutažu iskoristio na najbolji mogući način. Upotrebio je svoje najjače oružje i zasuo koš Šarlota šutevima van linije za tri poena. Već u trećem kvartalu je izjednačio rekord karijere u pogođenim trojkama, pa je u poslednjih 12 minuta bilo samo pitanje vremena kada će ga oboriti. Osmu i rekordnu trojku ubacio je na oko tri minuta do kraja, kada je minus Jastrebova spustio na svega dva poena i tako najavio preokret. Ove sezone je na pet utakmica ubacivao makar šest trojki, tri puta u poslednjih pet nastupa.

Bogdanovic from DEEP ????

He's got 7 3PM. pic.twitter.com/cBnzoceidg

Odlična igra Atlante u prvom kvartalu, povela je sa 16:3 posle samo šest minuta, Bogdan je prvi period okončao sa šest poena (dve trojke), Hoksi su imali 13 poena prednosti. Zaigrali su domaći košarkaši nešto bolje u nastavku, pa su u finišu stigli i do pet poena minusa, ali je gostujući sastav uspeo da zadrži prednost i da na veliku pauzu ode sa sedam poena viška. Srpski košarkaš je u prvom poluvremenu ubacio 12 poena (sve šutevima van linije za tri poena).

Početkom trećeg kvartala se Bogdanović "zapalio". Igrao je gotovo sam na startu deonice, ubacio je 11 poena u prva tri minuta i omogućio svojoj ekipi da održi prednost. Probudili su se na drugoj strani Teri Rozir i Bredli Vonamejker, pa su Hornetsi stigli i do preorketa, te su na poslednju pauzu otišli sa dva poena prednosti. Tesno je bilo u odlučujućih 12 minuta, Šarlot je stigao i do dvocifrene prednosti, ali su Bogdanović, Kapela i Vilijams održavali Atlantu u igri. Posle poena centra sa švajcarskim pasošem stigli su i do preokreta na minut i po do kraja, zaigrali su sjajno u odbrani, pa su u finišu uspeli da slome rivala i upišu jako važan trijumf.

NBA

Nedelja

Šarlot - Atlanta 101:105

/Bridžis 23 - Bogdanović 32/

Denver - Boston (u toku)

Ponedeljak

01.00: (3,35) Klivlend (14,0) Nju Orleans (1,40)

01.00: (4,00) Orlando (15,0) Milvoki (1,30)

02.00: (1,40) Dalas (14,0) San Antonio (3,35)

02.00: (1,75) Memfis (12,5) Indijana (2,30)

02.00: (2,60) Minesota (13,0) Čikago (1,60)

02.00: (1,65) Njujork (13,0) Toronto (2,50)

04.00: (1,17) LA Klipers (20,0) Detroit (5,50)

04.00: (2,05) Portland (12,5) Majami (1,95)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.