Zločin bez kazne se ne zaboravlja

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zločin bez kazne se ne zaboravlja

U organizaciji Srpsko-austrijskog pokreta solidarnosti, u ponedeljak posle podne, u centru austrijske prestonice, na trgu Štefansplac, održano je okupljanje povodom obeležavanja 15 godina od NATO agresije na tadašnju SRJ Jugoslaviju s porukom "NATO agresija, zločin bez kazne - Da se ne zaboravi".

Nato agresor koji vodi lažljivu politiku 

 

Lazar Bilanović je u ime organizatora podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na petnaestogodišnjicu od ovog zločinačkog poduhvata pozvavši prisutne da minutom ćutanja odaju poštu žrtvama. On je ovom prilikom podsetio na ljude koji su u Beču 78 dana, za vreme trajanja NATO bombardovanja, svakodnevno demonstrirali u centru austrijske prestonice, među kojima su se nalazili i Kurt Kepruner, Verner Birkner i doktor Miodrag Popadić, koji nisu doživeli ovaj dan.

  Odavanje pošte žrtvama: Lazar Bilanović

Radiša Đokić je ukazao na "lažljivu politiku NATO i EU" i interesne motive vojne i finansijske industrije čiji ciljevi nisu mir.

- Tamo gde je NATO, tu nema mira, tu je samo rat - istakao je on rekavši da se radi o imperijalističkim ratovima.

Vilhelm Langtaler, koji je takođe 78 dana za vreme NATO bombardovanja demonstrirao sa Srbima u Beču, rekao je da i 15 godina posle treba podsetiti društvo na počinjenu nepravdu i legitimaciju rata protiv naroda koji je pružio otpor svetskom poretku na čelu sa SAD.

- Najveće žrtve ovog rata su bili Srbi, iako se o njima uvek priča kao o počiniocima - poručio je Langtaler.

 

Ubijana su deca

Organizatori su prolaznicima delili cedulje sa porukama "Da se nikada ne zaboravi: Vreme kada je Srbija bila meta, kada su nam ubijana deca, rušene kuće, granatirane bolnice..."

Skupu je prisustvovalo stotinak predstavnika srpskih udruženja u Beču, austrijskih sindikata Solidarverkštat, Komintern, Komunističke partije Austrije, Socijalističke omladine Stamokap i drugih.

Politikolog i autor nekoliko knjiga o Balkanu Hanes Hofbauer je rekao da je 24. marta 1999. godine završeno evropsko posleratno uređenje, uništena Jugoslavija kao model i stvoren presedan za dalje intervencije u Evropi.

Na bini s koje su se obraćali govornici stajao je veliki natpis "NATO agresija, zločin bez kazne", koji je izazvao dosta pažnje radoznalih prolaznika u centru austrijske prestonice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.