Zločin bez kazne: Aleksinac, 5.4.1999 - 5.4.2011

Izvor: TvojPortal.com, 05.Apr.2011, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zločin bez kazne: Aleksinac, 5.4.1999 - 5.4.2011

Izvor:Tvoj portal  Pre 12 godina u napadu NATO avijacije na civilne ciljeve u Aleksincu ubijeno je 12, a ranjeno preko 50 ljudi. Nijedan od pogođenih objekata nije se ni na koji način mogao dovesti u vezu sa bilo kakvom vojnom namenom.


Srušen je Dom zdravlja, 16 privatnih kuća, 400 stanova. Zločinački poduhvat se dogodio u 9. i 40 uveče. Prema zvaničnim izveštajima na >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Aleksinac je te kobne večeri palo 5 bombi. Dve ulice, Vuka Karadžića i Dušana Trivunovića, bukvalno su zbrisane sa lica zemlje! Iako je prošlo 12 godina od tog tragičnog dana, i dalje nije sasvim jasno zašto je NATO poubijao nedužne civile. U jednom od besmislenih izveštaja organizacije Human Rights Watch tvrdi se da je cilj NATO bombi bila kasarna van grada. Međutim, i u samom gradu se nalazila kasarna naše vojske koja nije ni dotaknuta u napadu. NATO je cinično, sa velikim zakašnjenjem, tek sledećeg popodneva (6. aprila) saopštio da je u pitanju bila greška. Aleksinac su sutradan posetili i novinari svetskih medija. Na licu mesta mogli su se uveriti u pakao koji su izazvali zločinci. Japanski novinar, pripadnik naroda koji je gledao mnoge zločine u svojoj istoriji, svojoj agenciji je poslao vest da Aleksinac liči na Hirošimu 1945. godine, kada su je pogodile američke bombe.(www.tvojportal.com)

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.