Zapad priznao svoju slabost pred Oružanim snagama Rusije

Izvor: 011vodič.com, 22.Feb.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapad priznao svoju slabost pred Oružanim snagama Rusije

Komandant snaga NATO-a u Evropi, jedan švedski general, bivši generalni sekretar NATO-a, kao i neki drugi visoki vojni predstavnici Zapada izrazili su zabrinutost zbog nemogućnosti adekvatnog suprotstavljanja Rusiji u slučaju vojnog konflikta. Ovakve zaključke izvodi nemačko izdanje „Fokus“ na osnovu analiza izjava predstavnika oružanih snaga nekoliko evropskih zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << i SAD.
Kako ističe nemački list, bivši vrhovni komandant Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva Velike Britanije Majkl Grejdon „šokirao je zemlju“ izjavom da bi britanske oružane snage teško mogle da se suprotstave Rusiji u slučaju vojnog konflikta.
Švedski general Sverker Joranson priznao je da su oružane snage njegove zemlje „u veoma lošem stanju“ i da same nikada ne bi mogle da se suprotstave „SSSR-u ili Rusiji“.
Nemački list se poziva i na izjave glavnog komandanta NATO-a u Evropi Filipa Bridlava. Bridlav je postavio niz pitanja u vezi sa sposobnošću Alijanse da „adekvatno reaguje“ na pretnju ratom. Odgovore na sopstvena pitanja nije dao, što, po mišljenju analitičara „Fokusa“, ističe njegovu nesigurnost u mogućnosti NATO-a.
„Fokus“ navodi i primer komandanta jedinica SAD u Evropi, general-lajtnanta Frederika (Bena) Hodžisa. On je u nedavnom intervjuu za „The Wall Street Journal“ izjavio da Rusija ima „veoma dobro naoružanje“ i da uvećava svoj potencijal. U poređenju sa time vojni budžet Evrope izgleda „anemično“, smatra Hodžis.
The post Zapad priznao svoju slabost pred Oružanim snagama Rusije appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Zapad priznao svoju slabost pred Oružanim snagama Rusije

Izvor: Vostok.rs, 23.Feb.2015, 10:01

23.02.2015. -..Zapadni vojni zvaničnici su priznali da „ne bi izdržali vojnu moć Rusije“, zaključio je nemački list Fokus, analizirajući nedavne izjave predstavnika oružanih snaga nekoliko evropskih država, kao i SAD...Nemački list, pored ostalog, navodi da je bivši šef oružanih snaga...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.