Vulin: Država će podići spomenik nastradaloj deci

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Država će podići spomenik nastradaloj deci

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin poklonio se danas i položio cveće na spomen-obeležje deci stradaloj tokom NATO agresije u Tašmajdanskom parku.

On je tom prilikom rekao da je ovo poslednji put da država Srbija nema gde da položi venac sećanja na svoje brutalno pobijene pre 16 godina i najavio da će država iduće godine podići odgovarajući spomenik.

"Država će imati spomenik, jer, ako ništa drugo, žrtve >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << NATO agresije toliko zaslužuju. Bar da imamo pristojno mesto gde ćemo da ih se setimo, da popišemo njihova imena, gde ćemo moći da dođemo i pokažemo šta se desilo pre 16 godina", istakao je Vulin.

On je dodao da duguje veliku zahvalnost "Večernjim novostima" što postoji ikakvo obeležje, jer, kako je rekao, da nema toga, danas ne bismo imali gde da položimo venac i da se setimo svih pobijenih u NATO agresiji.

Vulin je naglasio da se ova država ne stidi svoje istorije, da zna da nije ona izazvala bombardovanje. Pre 16 godina, bez odluke Saveta bezbednosti, jedna zemlja je bila napadnuta, ne samo od brojnijih i moćnijih, nego i bezobzirnijih, rekao je on i dodao da se "mi toga sećamo, to ne opraštamo i ne zaboravljamo".

"Ali ono što je urađeno pre 16 godina nije moglo da prođe bez posledica i danas čitav svet gleda gde će se sve to pojaviti ono što je urađeno pre 16 godina našoj zemlji. Danas svet vidi da, kada jednom "silujete" međunarodno pravo, vi nikad ne znate gde će se to završiti i gde će se ponovo pojaviti isto zlo", rekao je Vulin.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.