Vučić: Dosovski kandidati imaju i zajednički štab

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Mar.2017, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Dosovski kandidati imaju i zajednički štab

Predsednički kadnidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mu neće biti lako da pobedi sve protivkandidate na tim izborima, zakazanim za 2. april.

On je rekao da ostali predsednički kandidati pokrivaju "kompletan spektar biračkog tela u Srbiji" i im da treba "pridodati i bele listiće".

Vučić je za televizju Hepi ocenio i da neće biti lako da ih sve pobedi.

On je rekao da je čuo da su "dosovski kandidati održali zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izborni štab" i da im je namera da ga nerviraju tako što će pominjati njegovu porodicu po medijima.

"Samo vi svoj posao radite", rekao je Vučić, koji je i aktuelni premijer.

On je rekao da Srbije ne želi da bude članica NATO-a niti bilo kog drugog vojnog saveza, već neutralna i ekonomski jaka i politička stabilna država.

Vučić je rekao da Srbija, kao suverena država, želi da ima dobre odnose sa svima.

"Ne želimo da budemo u NATO-u, da budemo deo NATO-a... nećemo ni u jedna pakt", rekao je Vučić, istakavši da Srbija želi da bude "ekonomski jaka i politička stabilna država".

Vučić je ponovio i da će prosečna plata krajem marta iznositi od 395 do 400 evra, a najavio je i skori završetak radova na zdravstvenim, muzejskim i turističkim objektima širom Srbije.

Prema njegovim rečima, najniža cena rada biće povećena i u javnom sektoru, a biće nastavljeni i radovi poput uređenja više od sedamdeset fasada u Beogradu.

"To možete da radite samo kada imate zdrave finansije a nemate problema s deficitom", rekao je Vučić.

On smatra i da srpski privrednici treba ambicioznije da izvoze i da osvajaju tržišta regiona, ali i država Evropske unije.

"Ekonomija je nešto što je najvažnija i to je naš ponos i dostignuće koje treba da širimo", rekao je Vučić.

On je rekao i da Srbija, na evropskom putu, treba da nastavi s reformama i radom.

Upitan o nedavnom predlogu slovačkog premijera Robert Fico da EU izdvoji jednu od kandidatskih zemalja Zapadnog Balkana i ubrza njen ulazak u Uniju, Vučić je odgovori da nije tajna da svi vide Srbiju kao sledeću zemlju koja će ući u EU.

On je istovremeno napomenuo i da "ništa ne očekuje preko reda", a da Srbija treba da vidi šta sama može da uradi.

Vučić je rekao i da nije tajna da svi vide Srbiju, "ili Srbiju i Crnu Goru, kao sledeće države koje će ući u EU".

On je rekao i da zvanični Beograda očekuje žestoka diplomatska borba posle odluke kosovske skupštine da nastavak dijaloga uslovi puštanjem na slobodu Ramuša Haradinaja.

Prema njegovim rečima, da bi zaštitili srpski narod na Kosovu, mora se ponašati mnogo ozbiljnije i odgovrnije nego prilikom progona Srba iz 2004. ili proglašenja nezavisnoti Kosova u 2008. godini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Srbija neće u NATO, plata 400 evra krajem marta

Izvor: N1 televizija, 13.Mar.2017

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Srbije ne želi da bude članica NATO niti bilo kog drugog vojnog saveza...On je u intervjuu za Televiziju Hepi rekao da Srbija, kao suverena država, želi da ima dobre odnose sa svima..."Ne želimo da budemo u NATO, da budemo deo NATO.. nećemo ni u...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.