Volker za eksternu istraga Martijevog izveštaja

Izvor: Glas javnosti, 15.Feb.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volker za eksternu istraga Martijevog izveštaja

BRISEL - Nekadašnji američki zamenik pomoćnika sekretara za Evropu i Evroaziju, stalni predstavnik u Savetu NATO i izvršni direktor i funkcioner iz Centra za transatlantske odnose Univerziteta Džons Hopkins, Kurt Volker, izjavio je da je nužno pokrenuti eksternu istragu navoda specijalnog izvestioca Saveta Ecvropa Dika Martija.

Volker je ocenio da bi bilo u interesu i Beograda da se na Kosovu formira takva vlada koja bi bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sposobna i spremna da kreira klimu za dijalog i koja bi, uprkos nekim principijelnim razlikama, otvorila prostor za dogovore o seriji praktičnih pitanja važnih za obe strane.

On je u intervjuu za Radio Slobodnu Evropu, istakao da je nužno pokrenuti eksternu istragu o navodima iz izveštaja Dika Martija.

"Rekao bih da bi najbolje bilo da se ona sprovede u kontekstu Evropske unije. Neke od prethodnih istraga koje je radio gospodin Marti nisu uvek bile najuverljivije", rekao je on i dodao da bi EU trebalo da ispita te navode i verifikuje njihovu verodostojnost.

Mora se, kako je rekao, unapred računati i sa mogućim ishodom da nikad ne saznamo šta se tačno dogodilo, ako se uopšte dogodilo.

"Međutim, svakako treba na svetlo dana izvući sve što je moguće", istakao je Volker.

On je ocenio da je Marti apsolutno u pravu kad zahteva siguran sistem zaštite svedoka.

Govoreći o odnosima Beograda i Haga, Volker je rekao da "misli da najviši predstavnici institucija vlasti u Srbiji zaista čine sve da pronađu i uhapse Mladića i da sve informacije koje u potrazi za njim smatraju značajnim dostavljaju Međunarodnom tribunalu u Hagu i široj međunarodnoj zajednici.

"Međutim, ja takođe čvrsto verujem da u Srbiji još postoje paralelne strukture koje kriju i štite Mladića", rekao je Volker.

Tipicna reakcija americkih birokrata.U celoj izjavi Walkera,poenta je stavljena na "u Srbiji postoje paralelne strukture koje stite Mladica". Injekcija koja "podseca" javnost na to da su Albanci mozda napravili "neke" zlocine, ali da Srbija krije najveceg ratnog zlocinca posle Drugog svetskog rata, koji je nacinio "genocid" nad 8000 muslimana u Srebrenici. A to sto kaze da je Dick Marty u pravu, je potvrda da su Amerikanci vec odavno izbrisali tragove i svedoka i kriminalnih radnji.

big dik marti plasira lazove srpije a srpije tek cese saocava s ratne odstete SFRJ narodima tek cese baba ceslja nema da prodjete tako lako germanija jos placa od 2 sv rata e shkavele tek ce kukato ko sto stalno kukate kraj vase ere!

"Anoniman", koji po gramatickom i jezickom pogledu ocigledno zeli da provocira, zasluzuje sledeci odgovor. Prvo, da je iz bilo koje socijalne sredine, ako zeli diskusiju onda iz pristojnosti i licnog vaspitanja, koje ocigledno nema, govori u licno ime a ne kao "anoniman".Nismo u Texas-u pa da bude u pravu onaj koji brze potegne revolver. Ako ja Marty lazov kao sto je receno i da je del Ponte lazov, onda su Amerikanci pre nekoliko godina na celo tzv. ICTY postavili lazove. Znaci po tome da je Zapadni svet, svet lazova. Ako neko kuka, onda su to Siptari, jer sami ne znaju nista da urade, cak ni da stvore neku nazovi vladu, na ukradenoj teritoriji, a hoce da budu "nezavisni".

Uloge se sada trenutno promenile. Dok su ameri izdavali komande sipci svasta radili, da bi izazvali bombardovanje. Sada sipci izdaju komade ucenjuju, prebijaju i cak prete, pa ovi njihovi ex savetnici moraju za njih da lazuckaju i da se femkaju. Sipci uvideli da princip pretnje i ucene dobro funkcionise, sto se vidi i po izjavama ovih isturenih papagaja kocnicara. Jer ako sipci progovore, bice skandala po svetskim vladama. Nikako da se zatvori kuhinja za stvaranje kriza u svetu.

Svaki onaj koji tvrdi ili makar samo "misli" da drzava Srbija zaista cini sve sto je u njenoj moci da uhapsi Mladica i Hadzica ,je ili budala ili deo snaga koje lazu i mazu i Evropu i srpski narod,jer je apsolutno jasno da su posebno snage SPS-a ,radfikala,SNS-a kao i DSS-a povezane sa nacional -ekstremistima, kojima NIKAKO NE IDE NA RUKU NJIHOVO HAPSENJE,A JOS MANJE PONOVNO OTVARANJE STRANICA SREBRENICE,SARAJEVA I VUKOVARA!!!...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.