Venci ispred nekadašnje zgrade kineske ambasade FOTO

Izvor: B92, 18.Maj.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venci ispred nekadašnje zgrade kineske ambasade FOTO

Beograd -- Danas su položeni venci na mestu ispred nekadašnje zgrade kineske ambasade u Novom Beogradu, koja je bombardovana 1999. godine tokom NATO agresije.

Položili su ih državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković i ministar javne bezbednosti NR Kine Džao Kedži.

Prilikom bombardovanja kineske ambasade 7. maja 1999. godine poginula su tri kineska novinara, dok je 21 osoba povređena, saopšto je MUP.

Potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar Džao potpisaće sutra više dokumenata o saradnji dva ministarstva u oblasti unutrašnjih poslova.

Kineski ministar, koji je ranije danas doputovao u zvaničnu posetu Beogradu, sastao se tokom dana sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom Vlade Anom Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgvoru sa ministrom javne bezbednosti NR Kine Džaom Kedžijem značaj njegove posete i naglasila da će najavljeno potpisivanje tri nova dokumenta o saradnji sa MUP-om Srbije doprineti daljem jačanju odnosa.

Ona je dodala da se jedan od najznačajnijih projekata MUP-a uvođenje video nadzora u saobraćaju, realizuje sa kineskom kompanijom Huawei, što predstavlja još jedan primer odlične saradnje.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo saradnjom i odnosima dve zemlje u svim oblastima i ocenila da ih karakteriše sveobuhvatno strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ministar Džao je istakao zadovoljstvo spremnošću državnog vrha Srbije da se odnosi dalje produbljuju i naglasio da je cilj posete realizacija postignutih dogovora, kako bi se saradnja unapredila i u oblasti bezbednosti.

On je dodao da je Kina spremna dalje da ulaže napore u zajednički prosperitet.

Sagovornici su se osvrnuli i na niz velikih projekata koji su do sada uspešno realizovani kao što su smederevska železara i RTB Bor i složili su se da saradnja Srbije sa kineskim kompanijama postaje dominantna i kada je reč o razvoju putne infrastrukture, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.