Turci nastavljaju da guraju PRST U OKO Amerima: Stiže NOVA POŠILJKA moćnog S-400 (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2019, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci nastavljaju da guraju PRST U OKO Amerima: Stiže NOVA POŠILJKA moćnog S-400 (VIDEO)

Upozorenja NATO-članica nisu urodila plodom.

Turskoj će najkasnije do septembra biti dopremljena nova eskadrila sistema S-400 iz Rusije, najavio je Ministar odbrane te zemlje, Hulusi Akar.

- Otkada je suspendovan Sporazum o ograničenju nuklearnog oružja srednjeg dometa (INF) između Sjedinjenih Država i Rusije u Turskoj je povećana potreba za ovakvim sistemom - rekao je Akar.

U novembru 2016. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << objavljeno je da je Turska postigla sporazum o kupovini naoružanja i da ga je platila 2,5 milijardi dolara.

SAD su tada navele da je kupovina S-400 učinila nemogućim nastavak saradnje sa Ankarom u programu F-35.

NATO je odbio da uključi turski S-400 u zajednički sistem protivvazdušne odbrane zemalja članica obrazlažući odluku da i sami imaju krstareće rakete koje su bolje i modernije od ruskih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.