Stoltenberg upozorio na porast ekstremista

Izvor: Cafe.ba, 23.Jan.2015, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg upozorio na porast ekstremista

PRIŠTINA - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je danas u Prištini na prisustvo, djelovanje i porast ekstremista na Kosovu i Metohiji.

Stoltenberg je upozorio kosovske vlasti i na moguću opasnost od povratka džihadista koji su se borili u Siriji i u Iraku.

"Povratak boraca je prijetnja za sve nas, za zemlje u regiji, ali i za sve zemlje u Evropi", rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />
On je istakao da je Alijansa "stvorena da bi branila otvorena i demokratska društva".

"Zato ćemo nastaviti naš zadatak i nastavićemo da se borimo protiv terorizma", istakao je generalni sekretar NATO.

Prema njegovim riječima, napadi u Parizu od prije nekoliko sedmica bili su veoma ozbiljni, zato što su to bili napadi na nedužne ljude, slobodu govora i na otvoreno društvo.

"Zato moramo sarađivati u borbi sa terorizmom", poručio je Stoltenberg.

On je istakao da je vojna misija NATO-a na Kosovu i Metohiji postigla značajne rezultate u uspostavljanju bezbjednog okruženja za sve građane za ovom području.

U septembru prošle godine kosovska policija je uhapsila 55 osoba zbog sumnje da su se pridružili džihadistima u Siriji, da su promovisali radikalni islam i vrbovali dobrovoljce za džihad u Siriji i u Iraku.

Prema procjeni bezbjednosnih službi, oko 500 Albanaca bori se u Siriji na strani džihadista, a dvadesetak je tamo izgubilo život.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

"NATO postigao značajne rezultate za bezbednost Kosova"

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jan.2015

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je u Prištini na prisustvo, delovanje i porast ekstremista na Kosovu i Metohiji...Stoltenberg je upozorio kosovske vlasti i na moguću opasnost od povratka džihadista koji su se borili u Siriji i u Iraku...- Povratak boraca je pretnja za sve nas, za...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.