Izvor: RTS, 12.Avg.2022, 13:26

Stoltenberg u sredu odvojeno sa Vučićem i Kurtijem

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg razgovaraće u sredu, u sedištu vojne alijanse u Briselu, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i potom sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem.
Kako je NATO najavio saopštenjem najpre će se Stoltenberg sastati sa predsednikom Vučićem, nakon čega će održati zajedničku konferenciju za štampu u 15,30 časova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Vučić je najavio da će 17. i 18. avgusta boraviti u Briselu, i da će razgovarati sa generalnim sekretarom NATO Stoltenbergom, kao i učestvovati u dijalogu sa Prištinom.
Kazao je da je razgovar sa Stoltenbergom važan zbog uloge koju NATO i KFOR imaju na KiM.
"To će biti dalji razgovori o uspostavljanju dobre saradnje, dobre komunikacije koja je veoma važna u kriznim momentima. Nadam se da ćemo imati dobar razgovor. Imali smo već telefonski razgovor i dogovorili smo da sednemo i o svim problemima na KiM, posebno na severu razgovaramo u Briselu", naglasio je Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odvojeni razgovori Vučića i Kurtija sa Stoltenbergom 17. avgusta u sjedištu NATO

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Avg.2022

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sastaće se 17. avgusta u Briselu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, saopšteno je 12. avgusta iz službe za odnose sa javnošću NATO. Vučić i Kurti otputovaće u Brisel na odvojene razgovore sa Stltenbergom,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Stoltenberg u sredu odvojeno sa Vučićem i Kurtijem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2022

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg razgovaraće u sredu, u sedištu vojne alijanse u Briselu, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i potom sa premijerom privremenih vlasti u Prištini Aljbinom Kurtijem...Kako je NATO najavio saopštenjem najpre će se Stoltenberg sastati sa predsednikom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.