Izvor: Radio 021, 14.Apr.2020, 22:42

Stoltenberg: Značajne zalihe medicinske opreme

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je pandemija virusa korona ukazala na značaj postojanja zaliha medicinske opreme, zaštitnih odela, lekova i njihove proizvodnje u članicama alijanse.

"Postavlja se pitanje da li suviše zavisimo od proizvodnje u inostranstvu, da li je potrebno da pravimo više te opreme u našim zemljama", rekao je Stoltenberg na onlajn konferenciji za novinare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Odgovarajući na pitanje da li bi NATO bio spreman da uputi medicinsku pomoć u Rusiju, pošto je Moskva pomogla Italiji u borbi protiv virusa korona, Stoltenberg je izjavio da situacija u Rusiji ukazuje na činjenicu da se radi o

globalnoj krizi.

Pogođene su zemlje širom sveta, tako da je to zajednički izazov, rekao je Stoltenberg, uz konstataciju da Moskva nije zatražila pomoć. "Fokusiran sam na koordinaciju podrške među članicama NATO", izjavio je Stoltenberg.

"Uočeni su pokušaji da se korišćenjem dezinformacija zdravstvena kriza iskoristi u propagandne svrhe", rekao je Stoltenberg i najavio da će se ministri odbrane članica alijanse tom temom baviti na sutrašnjoj video konfereniji.

"Razgovaraćemo o načinu da odgovorimo na dezinformacije, propagandu i pokušaje da nas razjedine. Najbolji način je upoznavanje sa činjenicama, sa istinom", izjavio je Stoltenberg, uz ocenu da su slobodni, otvoreni i nezavisni mediji najbolje oružje protiv dezinformacija.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.