Stoltenberg: Želimo da izbegnemo trku u naoružanju sa Rusijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2020, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Želimo da izbegnemo trku u naoružanju sa Rusijom

NATO želi da izbegne skupu trku u naoružanju sa Rusijom i to zahteva razvoj novih mera za kontrolu naoružanja, posebno nove generacije raketa, izjavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

"Želimo da sprečimo ili izbegnemo trku u naoružanju i zato ćemo videti šta još možemo da učinimo u vezi sa kontrolom naoružanja", rekao je Stoltenberg, ističući da bi nova trka u naoružanju bila i opasna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i veoma skupa.

On je izrazio žaljenje zbog propasti Sporazuma o kontroli raketa srednjeg i kratkog dometa, prenosi Tas s.

"Radićemo na novim efikasnim merama za kontrolu naoružanja, jer je to najbolji način da se smanje tenzije", dodao je generalni sekretar NATO.

On je napomenuo da NATO, međutim, radi na svojim vojnim kapacitetima, konvencionalnim i nuklearnim, kako bi alijansa mogla da obezbedi odvraćanje čak i bez Sporazuma o kontroli raketa kratkog i srednjeg dometa.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: Želimo da izbegnemo trku u naoružanju sa Rusijom

Izvor: RTS, 12.Feb.2020

NATO želi da izbegne skupu trku u naoružanju sa Rusijom i to zahteva razvoj novih mera za kontrolu naoružanja, posebno nove generacije raketa, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg. . Jens Stoltenberg je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.