Stoltenberg: Rusija pokušava da destabilizuje Zapad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2018, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Rusija pokušava da destabilizuje Zapad

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg optužio je danas Rusiju da pokušava da destabilizuje Zapad, javlja Rojters.

Stoltenberg je, navodi agencija, izjavio i da će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Borisom Džonsonom danas u Briselu kako bi razgovarali o napadu nervnim agensom na bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Britaniji.

Britanija, kazao je Stoltenberg, može da računa na solidarnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NATO, ali i da još nije bilo zahteva iz Londona za aktiviranje zajedničke odbrambene klauzule niti bilo kakvog zahteva za pomoć u britanskoj istrazi.

"Napad u Solzberiju dogodio se u pozadini obrasca koji gledamo godinama unazad", rekao je Stoltenberg govoreći o Rusiji.

"Mi na to odgovaramo na mnogo različitih načina", dodao je on.

Velika Britanija navodi da je Rusija odgovorna za napad na Skripalja i njegovu ćerku dok Rusija negira umešanost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.