Stoltenberg: Povećane perspektive mira u Avganistanu

Izvor: N1 televizija, 06.Nov.2018, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Povećane perspektive mira u Avganistanu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenerg izjavio je u Kabulu da su u Avganistanu povećani izgledi za mir uprkos nasilju.

"Situacija je i dalje zabrinjavajuća, ali je potencijal za mir sada veći nego pre nekoliko godina", izjavio je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Avganistana Ašrafom Ganijem.

Generalni sekretar Alijanse je dodao da talibani "treba da shvate da nastavak sukoba nigde ne vodi".

Nekoliko sati pre Stoltenbergove >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << posete, talibani su saopštili da su oni izveli napad u kojem je 20 vojnika poginulo na zapadu Avganistana.

Avganistanske snage bezbednosti se protiv talibana bore od 2014. godine, kada su SAD i NATO zvanično okončale misiju u toj zemlji.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: Povećane perspektive mira u Avganistanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Nov.2018

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenerg izjavio je danas u Kabulu da su u Avganistanu povećani izgledi za mir uprkos nasilju..."Situacija je i dalje zabrinjavajuća, ali je potencijal za mir sada veći nego pre nekoliko godina", izjavio je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Stoltenberg pozvao talibane da pregovaraju o kraju rata u Avganistanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Nov.2018

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltneberg je tokom iznenadane posjete Kabulu pozvao talibanske pobunjenike da učestvuju u pregovorima o okončanju 17 godina dugog rata u Avgansitanu. Stoltenberg je rekao da je nastavak borbi u ovoj ratom razorenoj zemlji "besmislen i kontraproduktivan". "Da bi bili...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.