Stoltenberg: Nema garancija da će transatlanska veza opstati

Izvor: N1 televizija, 21.Jun.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Nema garancija da će transatlanska veza opstati

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da su veze između Evrope i Severne Amerike oslabile i apelovao je na ulaganje međunarodnih napora da se ojača transatlantski vojni savez.

"Nije zapisano u kamenu da će transatlantska veza opstati zauvek", rekao je Stoltenberg u govoru u Londonu.

Alijansa je uzdrmana stavom američkog predsednika Donalda Trampa o Americi na prvom mestu.

Tramp je optužio druge članove 29-očlanog saveza da ne troše >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dovoljno na odbranu.

Stoltenberg je rekao da je svet suočen s nepredvidivim bezbednosnim okruženjem zbog terorizma, širenja oružja za masovno uništenje, sajber napada i jačanja Rusije.

Uoči NATO samita u julu, Stoltenberg je rekao da je možda primećeno "slabljenje" nekih veza između Severne Amerike i Evrope, ali je naglasio da je "zadržavanje transatlantskog partnerstva u našem strateškom interesu".
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.