Izvor: RTS, 17.Avg.2022, 15:15

Sastanak Vučića i Stoltenberga u Briselu

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao u Briselu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
Aleksandar Vučić, koje počeo dvodnevnu posetu Briselu, sastao se u sedištu NATO-a sa Jensom Stoltenbergom, uoči nove runde dijaloga sa Prištinom.

Nakon sastanka usledilo je obraćanje medijima.
Teme >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razgovora bile su bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji i uspostavljanje bolje komunikacije i saradnje sa NATO-om, čija je misija povećala svoje prisustvo na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Nakon sastanka sa Vučićem, Stoltenberg će razgovarati i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.
U Briselu će sutra biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou posle više od godinu dana.
Vučić će razgovarati sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, kao i sa Aljbinom Kurtijem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen sastanak Vučića i Stoltenberga

Izvor: B92, 17.Avg.2022

Oko 15 časova počeo je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga...Posle Vučića, kako je najavljeno, Stoltenberg bi trebalo da se sastane sa premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem...Posle sastanka, predviđeno je obraćanje medijima...Uoči odlaska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.