Ruski bombarderi iznad Baltičkog mora, Britanci podigli lovce

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 17:41

Ruski bombarderi iznad Baltičkog mora, Britanci podigli lovce

Britanski lovci "tajfun" i švedski "gripen" podignuti su u vazduh kako bi sproveli ruske vojne avione iznad Baltičkog mora.

Ovo je saopštilo britansko Ratno vazduhoplovstvo.

Prema njihovim podacima, letovi su bili prethodnog dana i cilj je bilo praćenje dva ruska dalekometna bombardera Tu-22M i dva lovca Su-30SM.

Ukazano je da je to već treći let za 48 sata koji organizovan kako bi se ruski avioni sproveli iznad Baltika.

Britanski lovci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nalaze u bazi Emari u Estoniji u okviru NATO programa patroliranja vazdušnim prostranstvom iznad baltičkih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

JOŠ JEDNA DRAMA IZNAD BALTIČKOG MORA: Britanski lovci podignuti zbog ruskih bombardera

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2023

Incidenti sličnog tipa su se pojačali poslednjih dana...Britanski lovci „tajfun“ i švedski „gripen“ podignuti su u vazduh kako bi sproveli ruske vojne avione iznad Baltičkog mora, saopštilo je britansko Ratno vazduhoplovstvo...Prema njihovim podacima, letovi su bili prethodnog dana i cilj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.