Rusija u opasnosti? Šojgu potvrdio: Preduzeli smo korake

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 12:56

Rusija u opasnosti? Šojgu potvrdio: Preduzeli smo korake

U Rusiji su formirana dva nova vojna okruga zbog povećane pretnje Severnoatlantske vojne alijanse (NATO), izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

On je naveo da su formirani Lenjingradski i Moskovski vojni okrug.

"U kontekstu jačanja vojnog potencijala NATO-a u blizini ruskih granica, širenja Alijanse ulaskom Finske, a u budućnosti i Švedske, preduzeli smo korake za jačanje grupa trupa na severozapadnom i zapadnom strateškom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravcu", rekao je Šojgu, a prenosi agencija RIA novosti.

Naveo je da se vojnim okruzima dodeljuju odgovarajuće teritorije, uključujući nove regione, kako Moskva naziva delove Ukrajine čije je pripajanje proglasila. Prema njegovim rečima, to će znatno povećati efikasnost komandovanja i kontrole trupa i snaga.

"Nastavićemo da unapređujemo sastav i strukturu Oružanih snaga srazmerno novonastalim pretnjama vojnoj bezbednosti Ruske Federacije“, naglasio je Šojgu.

U skladu sa ukazom predsednika Rusije od 26. februara, Zapadni vojni okrug je prestao da postoji, a umesto njega su stvorena dva nova – Lenjingradski i Moskovski.

Prema novoj vojno-administrativnoj podeli, Donjecka i Luganska Narodna Republika, Zaporoška i Hersonska oblast, delovi Ukrajine čije je pripajanje Rusija proglasila u septembru 2022. godine, postale su deo Južnog vojnog okruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija formirala dva nova vojna okruga

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Mar.2024

MOSKVA - U Rusiji su formirana dva nova vojna okruga zbog povećane prijetnje Sjevernoatlantske vojne alijanse (NATO), izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, navodeći da su formirani Lenjingradski i Moskovski vojni okrug.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.