Rasmusen: Rusija prvo da povuče trupe, pa tek pregovori!

Izvor: BKTV News, 10.Apr.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasmusen: Rusija prvo da povuče trupe, pa tek pregovori!

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen poručio je danas Rusiji da pre bilo kakvih pregovora o rešavanju krize u Ukrajini mora da povuče trupe sa ukrajinske granice.

Ako Rusija istinski želi dijalog, prvi korak je povlačenje trupa”, rekao je Rasmusen novinarima nakon susreta sa českim premijerom Bohuslavom Sobotkom u Pragu.
Generalni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je ukazao da je Rusija rasporedila oko 40 000 vojnika na granici sa Ukrajinom.
“Oni ne vežbaju, nego se spremaju za borbu”, rekao je on. Rasmusen je optužio Rusiju da podstiče etničke tenzije i nemire u istočnoj Ukrajini, rekavši da se to može dokazati uvidom u satelitske snimke.
Rusija koristi vojnu silu kako bi primorala Ukrajinu da postane federalna i neutralna država, ali takvu odluku može da donese samo suverena Ukrajina”, izjavio je politički šef NATO.
On je ponovio ranije izrečene optužbe da je Rusija prekršila međunarodno pravo pripajanjem Krima.
Uprkos oštrim rečima, generalni sekretar je naglasio da NATO ne planira da se vojno angažuje u Ukrajinskoj krizi,već da se oslanja isključivo na diplomatska sredstava.
U Ženevi su za četvrtak sledeće nedelje zakazani razgovori Evropske unije, Rusije, Ukrajine i Sjedinjenih Država o smirivanju ukrajinske krize.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Rusija da povuče vojsku sa granice"

Izvor: Vesti-online.com, 10.Apr.2014

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen danas je u Pragu pozvao Rusiju da povuče vojnike s granice Ukrajine i uključi se u diplomatsko rešavanje krize. Rasmusen je posredno odbacio slanje vojnika NATO u Ukrajinu, pošto je kao je rekao NATO usresređen na odbranu svojih članica. ..Andreas Fog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.