Izvor: JUGpress.com, 25.Mar.2020, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomen žrtvama bombardovanja i ratova devedesetih

VLASOTINCE

Kod spomen obeležja palima za slobodu i čast otadžbine u ratovima 1990-1999.u Vlasotincu je danas, u skladu sa situacijom, obeležena 21.godišnjica od početka NATO agresije na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju. Međusobno udaljeni i u vremenskim razmacima, vence i cveće položile su delegacije Skupštine opštine Vlasotince, SUBNOR-a, Udruženja veterana i drugi. Uobičajenog prijema porodica poginulih nije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << bilo.

“Opština Vlasotince je i ove godine Centru za socijalni rad uplatila po 30.000 dinara za svaku od porodica poginulih. Nakon procedura koje Centar obavi sa resornim ministarstvom, porodice će dobiti sredstva. Verujem da će to biti u što kraćem roku. Situacija jeste vanredna, ali ne želimo da se ovi ljudi osete zapostavljenim”, rekao je predsednik Skupštine opštine Vlasotince Bratislav Petrović.

Od sedmorice stradalih u periodu od 1990.do 1999.šestorica su život izgubila na Kosovu i Metohiji, tokom bombardovanja. Iz vlasotinačkog kraja tada je bilo mobilisano 1300 žitelja, a 20 njih je bilo ranjeno.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.