Polaznici Škole nacionalne odbrane boravili u Italiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polaznici Škole nacionalne odbrane boravili u Italiji

BEOGRAD -

Polaznici Generalštabnog usavršavanje Škole nacionalne odbrane danas su završili studijsku posetu Italiji organizovanu u cilju upoznavanja sa načinom prenošenja odluka sa strateškog na operativni nivo.

Studijsko putovanje počelo je 4. juna a polaznici 55. klase Generalštabnog usavršavanja su posetili Centar za visoke studije odbrane i Odbrambeni koledž NATO.

Polaznici te klase su obišli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Komandu združenih snaga NATO u Napulju kao Združenu operativnu komandu Oružnih snaga Italije i vazduhoplovnu bazu "Pratika di Mare".

Tokom posete polaznici su upoznati "sa mehanizmima i modalitetima prenošenja odluka sa strateškog na operativni nivo u cilju njihove implementacije, realizacije zadataka kao i nadzora i kontrole izvršenja".

Studijsko putovanje je organizovano u saradnji sa Atlantskim savetom Srbije i Atlantskim komitetom Italije uz podršku Norveške, objavljeno je na internet stranici MInistarstva odbrane Srbije.

Cilj Generalštabnog usavršavanja, koje se organizuje na Vojnoj akademiji je osposobljavanje oficira za obavljanje najviših dužnosti u Ministarstvu odbrane, Generalštabu Vojske Srbije, za komandovanje operativnim sastavima kao i niz drugih odgovornih dužnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.