Na današnji dan pre 20 godina ubijena je trogodišnja Milica Rakić

Izvor: B92, 17.Apr.2019, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na današnji dan pre 20 godina ubijena je trogodišnja Milica Rakić

Na današnji dan, pre 20 godina, tokom NATO bombardovanja u naselju Batajnica, od gelera eksplodiranog projektila poginula je trogodišnja Milica Rakić.

Smrt Milice Rakić je postala simbol stradanja i patnje dece Jugoslavije.

Milica je poginula dok je bila u kupatilu, na noši, oko 10 sati uveče.

U Tašmajdanskom parku nalazi se spomenik posvećen deci poginuloj u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO bombardovanju na kome se nalazi skulptura Milice Rakić.

Srpska pravoslavna crka pokrenula je inicijativu da se mala Milica kanonizuje. U manastiru Tvrdoš kod Trebinja oslikana je freska sa njenim likom.

U napadu na Batajnicu ranjeno je pet osoba.

Delegacija Srpske radikalne stranke predvođena Vojislavom Šešeljem danas je u Batajnici položila vence na grob Milice Rakić i prisustvovala pomenu na dvadesetogodišnjicu smrti ove nevine žrtve NATO agresije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NA DAŠANJI DAN PRE 20 GODINA POGINULA JE U BOMBARDOVANJU Seka Aleksić i Saša Kovačević pevaju u čast Milice Rakić

Izvor: Blic, 17.Apr.2019

Pre tačno dve decenije, u jeku NATO bombardovanja, umesto u krevet, trogodišnja Milica Rakić nas je napustila zauvek.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.