Kremlj: Porošenko želi da isprovocira dodatne tenzije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2018, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Porošenko želi da isprovocira dodatne tenzije

Kremlj je danas oštro kritikovao zahtev ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da NATO uputi brodove u Azovsko more, ocenjujući da je "očigledno cilj da se isprovociraju dodatne tenzije".

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je postavljanje pitanja na takav način "usmereno na provociranje dodatnih tenzija i nastavak provokativne politike zasnovane na predizbornim unutrašnjim političkim interesima predsednika (Petra) Porošenka", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << TAS S.

Porošenko je prethodno rekao da se nada da su zemlje NATO "sada spremne da premeste pomorske brodove u Azovsko more kako bi pomogle Ukrajini i osigurale bezbednost", podseća AP.

Predsednik Ukrajine je, takođe, optužio ruskog predsednika Vladimira Putina da želi da anektira celu Ukrajinu i pozvao nemačku kancelarku Angelu Merkel da podrži Kijev.

On je u intervjuu za današnji nemački "Bild" i medijsku grupu "Funke" odbacio tvrdnje Rusije da su tri ukrajinska broda ilegalno ušla u ruske vode u Azovskom moru u nedelju i da je to bila provokacija.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.