Ko je ovde lud: Solana pomaže Oliveru Ivanoviću!

Izvor: Vesti-online.com, 06.Apr.2016, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je ovde lud: Solana pomaže Oliveru Ivanoviću!

Šef NATO-a u vreme bombardovanja SRJ i najglasniji zagovornik te vojne intervencije Havijer Solana jedna je od osoba koja je i pred Euleksovim sudom u Kosovskoj Mitrovici podržala lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, koji je osuđen na devet godina zatvora zbog navodnih zločina.

Kako piše "Blic", zahvaljujući Solani, ali i drugim zvaničnicima poput generala Vilijama Neša, nekadašnjeg administratora za Kosovsku Mitrovicu, i bivšeg visokog zvaničnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Unmika Džima Fita, u pisanje Ivanovićeve žalbe na presudu po kojoj je osuđen na devet godina zatvora uključiće se i inostrani pravni eksperti.

- Solana je u tom pismu govorio pre svega o Oliverovom karakteru, kako je sa njim sarađivao, da je uvek bio za dijalog i da uopšte nije osoba koja bilo šta rešava nasilnim putem - priča za "Blic" Ivanovićeva supruga Milena.

Kako kaže, i on i ostali Ivanovićevi prijatelji među strancima okupili su inostrane advokate koji će se njegovom pravnom timu priključiti u daljem procesu.

- Oni su okupili krug ljudi i poznanika, među kojima su i advokati koji su zainteresovani za ovaj slučaj. Svima je jasno da ovo nema veze ni sa pravom ni sa pravdom i da je proces politički. Prosto, presuda na Apelacionom sudu ne može da se održi - kaže Milena.

Prva stvar koju će Ivanovićevi branioci osporavati u žalbi je ono što piše u presudi - da nema dokaza da je Ivanović bilo kome komandovao, naređivao niti učestvovao u bilo čemu što se 14. aprila 1999. godine dešavalo u Kosovskoj Mitrovici.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ivanovićevoj odbrani pomoć međunarodnih pravnika

Izvor: RTS, 06.Apr.2016

Odbrana lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića prilikom izrade žalbe Apelacionom sudu imaće pomoć međunarodnih pravnika i advokata, koji veruju da će on žalbom na presudu kojom je osuđen na devet godina zatvora biti oslobođen. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.